Trods støtte fra statsministeren har Eva Kjer Hansen (V) valgt at trække sig som miljø- og fødevareminister.

Eva Kjer Hansen (V) trækker sig som miljø- og fødevareminister, skriver ministeriet på sin hjemmeside.

Det sker som konsekvens af sagen om landbrugspakken.

-Jeg har meddelt statsministeren, at jeg trækker mig fra posten som miljø-og fødevareminister. Jeg har været glad for hver eneste dag, jeg har stået i spidsen for det nye Miljø- og Fødevareministerium, men jeg vil ikke stå i vejen for regeringen Lars Løkke Rasmussen ll. Danmark har brug for et borgerligt-liberalt sammenhold, skriver Eva Kjer Hansen på Miljø- og fødevareministeriets hjemmeside.

Meddelelsen blev offentligggjort kort inden, at de Konservatives formand Søren Pape Poulsen efter planen skulle holde et pressemøde lørdag klokken 10. Pressemødet er nu aflyst.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, skrev forinden på Facebook, at Eva Kjer Hansen burde gå af som miljø- og fødevareminister, men at partiet støtter V-regeringen.

- Der er ingen tvivl om, at vi fortsat støtter statsministeren og Venstre-regningen, men ikke miljø- og fødevareministeren - ej heller på en anden ministerpost, som nogle har været spekuleret i.

- Ender det med et folketingsvalg, vil det alene være Lars Løkke Rasmussens beslutning og ansvar, skrev han inden det planlagte pressemøde.

  • Af:

    Jeg er jourhavende på fyens.dk. Derudover skriver jeg også artikler til temaaviser og tillæg, der bliver udgivet på Fyn og sommetider i hele landet. Jeg har læst journalistik på Syddansk Universitet, hvor jeg i forbindelse med uddannelsen var i praktik på Fyns Amts Avis på redaktionerne i Svendborg og på Langeland.

Mere om emnet

Se alle
29
Danmarks Naturfredningsforening: - Skaden er sket

Danmarks Naturfredningsforening: - Skaden er sket

5
Svane om ministerafgang: Eva Kjer tog en for holdet

Svane om ministerafgang: Eva Kjer tog en for holdet

17
Eva Kjer Hansen trækker sig som minister

Eva Kjer Hansen trækker sig som minister