Pædagoger mister 400 kr. pr. dag


Pædagoger mister 400 kr. pr. dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For den enkelte pædagog bliver lockouten fra på tirsdag mærkbar - KL satser på at lænse BUPL's kasse

Ikke kun BUPL, men også den enkelte pædagog sættes under økonomisk pres, når konflikten på pædagogområdet på tirsdag udvides med Kommunernes Landsforenings (KL's) lockout.

BUPL skal derefter dagligt hente 38,3 millioner kroner i strejkekassen - penge, som skal fordeles med 703 kroner til hver af de strejkende medlemmer.

Da den daglige indkomst for en pædagog er cirka 1100 kroner, er mankoen altså på 400 kroner.

KL's topfolk lægger ikke skjul på, at et væsentligt formål med lockouten er at lænse BUPL's kasse, men spørgsmålet er, om det er de enkelte medlemmer, som først rammer smertegrænsen og opfordrer ledelsen til at genoptage forhandlingerne.

Enestående konflikt

Eksperten på området tør ikke give et bud.

- Vi har ikke tidligere haft en lovlig konflikt, der ligner denne her. Der er ingen historiske paralleler, siger professor og arbejdsmarkedsforsker Jersper Due, Københavns Universitet.

Formand for BUPL Fyn, Lars Søgaard, afviser, at udsigten til økonomisk smalhans vil svække kampgejsten hos medlemmerne - i hvert fald i første omgang.

- Selvfølgelig er der en grænse et sted, men de 703 kroner er vedtaget af hovedbestyrelsen i december, så medlemmerne har kendt beløbet fra starten, siger Lars Søgaard Jensen, der stadig håber, at KL vil erkende, at en lønfremgang på 12,8 procent er for lidt.

- Men det ser da svært ud, erkender BUPL-formanden.

Samme opfattelse har Jesper Due.

- Der er to muligheder. Enten griber regeringen ind og giver BUPL 12,8 procent. Eller også bløder BUPL så kraftigt, at man selv beder om et forlig, der vil blive på samme niveau. De kan konflikte fra nu af og til juleaften, men de får ikke en krone mere, siger Jesper Due.

Pædagoger mister 400 kr. pr. dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce