På jagt efter de ækle krabater


På jagt efter de ækle krabater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der findes omkring 500 forskellige slags af dem i Danmark. Nogle er store og lodne, nogle er farvestrålende, nogle har lange tynde ben, og nogle bider.

De er uvelkomne i de fleste danske hjem og indbyder mere til skrigeri end til kæleri.

Ikke desto mindre har tre af dem fået hovedrollen i en ny fotokonkurrence, der starter i dag.

Det er Naturhistorisk Mu-seum og webstedet danske-dyr.dk, der inviterer danskerne med til "den store edderkoppejagt". Frem til den 3. september gælder det om at fotografere korsedderkopper, hvepse- edderkopper og kvadrat-edderkopper på deres levesteder i den danske natur.

- Hvorfor er det lige edderkopper, man skal fotografere?

- Vi vil gerne have folk til at fatte interesse for de her dyr, som er ilde set uden grund. Og så er det for at få oplysninger om, hvor de lever i Danmark, siger Kim Conrad Petersen, direktør for danske-dyr.dk.

- Men tror du ikke, I kunne få flere deltagere, hvis I havde valgt et lidt mindre ækelt dyr? Hvad med egern eller fugle?

- Jamen, hvem er det, de er ækle for. Hvis man er græshoppe, er edderkopperne selvfølgelig uhyggelige rovdyr, men ikke for os. Jeg synes, det er lidt synd, at de betragtes som ækle. Det er jo et vigtigt dyr i fødekæden, og de har en spændende historie. Og så er de gode i sådan en fotokonkurrence, for de er forholdsvis nemme at finde, siger Kim Conrad Petersen.

På hjemmesiden danske-dyr.dk står der mere om konkurrencen og tips til, hvor man finder krabaterne.

På jagt efter de ækle krabater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce