PET manglede beviser mod somalier


PET manglede beviser mod somalier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PET afviser pressekritik af, at den 28-årige somalier i Kurt Westergaard-sagen ikke blev anholdt tidligere. Der var intet grundlag for det, siger Jakob Scharf.

Der manglede håndfaste beviser mod en 28-årig somalier, før han sent fredag aften forsøgte at dræbe bladtegneren Kurt Westergaard i Viby ved Århus.

Det siger chefen for Politiets Efterretningstjeneste (PET) Jakob Scharf, der samtidig afviser flere juristers kritik af, at somalieren ikke blev anholdt tidligere. PET havde ikke tilstrækkeligt grundlag for at gribe ind, forklarer chefen for PET.

- For at kunne anholde personer og efterfølgende eventuelt rejse tiltale ved domstolene eller udvise udlændinge administrativt efter reglerne i udlændingeloven kræver det selvfølgelig håndfaste beviser, som kan fremlægges og efterprøves ved domstolene. Det gælder også i forhold til personer, der har tætte relationer til terrororganisationer, siger Jakob Scharf i en pressemeddelelse.

Men når PET allerede nu kan fastslå, at den pågældende blandt andet har tætte forbindelser til den somaliske terrororganisation al-Shabaab samt al-Qaida ledere i Østafrika, er det fordi, den 28-årige gennem længere tid har været genstand for PET's efterforskning, uden at dette dog har sammenhæng med tegneren Kurt Westergaard.

- Detaljerne i denne efterforskning, som også omfatter andre personer, kan jeg i sagens natur ikke kommentere nærmere, siger PET-chefen.

Østjyllands Politi gennemfører en strafferetslig efterforskning mod den 28-årige somalier. Efterforskningen gennemføres i et tæt samarbejde med PET, og PET's oplysninger om den anholdte somalier vil i den forbindelse blive stillet til rådighed for anklagemyndigheden, oplyser Jakob Scharf.

PET manglede beviser mod somalier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce