PET kunne have forhindret terrorsag


PET kunne have forhindret terrorsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manden, der brød ind hos tegneren Kurt Westergaard, kunne forinden have været dømt og udvist. Det fastslår jurister.

Angrebet mod Muhammed-tegneren Kurt Westergaard kunne have været undgået.

Allerede inden gerningsmanden med en økse brød ind i tegnerens hus, havde Politiets Efterretningstjeneste beviser nok til at få gerningsmanden dømt for overtrædelse af straffelovens terrorparagraf og tillige til at få ham udvist.

Det fastslår jurister på baggrund af PET's egne oplysninger i sagen, skriver Berlingske Tidende.

PET oplyste i weekenden, at manden var "en del af et terrorrelateret netværk" og desuden har "tætte forbindelser" til al-Qaeda.

Når PET har grundlag for at skrive det, vil der også være grundlag for domfældelse efter terrorloven, mener professor i strafferet Jørn Vestergaard.

- Strafferetsligt set skulle der ikke være noget til hinder for at sigte, tiltale, dømme og udvise, siger Vestergaard til Berlingske Tidende.

Strafferammen er seks års fængsel.

Jørn Vestergaard vurderer, at PET sandsynligvis valgte at lade manden forblive på fri fod for at skaffe yderligere oplysninger om hans hensigter og netværk.

Tre andre strafferetseksperter deler opfattelsen af, at den anholdte somalier kunne være anholdt inden fredagens episode, hvis PET har beviser for påstanden om hans deltagelse i et terrornetværk, skriver Berlingske Tidende.

PET kunne have forhindret terrorsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce