PET kendte til somalisk mand i trusselsag


PET kendte til somalisk mand i trusselsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den ene af de fem somaliske mænd, der torsdag blev anholdt af politiet i forbindelse med trusler mod Pia Kjærsgaard, er i forvejen kendt af PET.

Se tidligere udsendt fakta

–- –- –- –- –-

Da politiet torsdag anholdt fem personer i sagen om mordtrusler mod Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, var den ene af de fem somaliske personer i forvejen kendt af Politiets Efterretningstjeneste.

Det erfarer Politiken.

Politiet løslod senere torsdag de fire igen, men opretholdt sigtelserne mod dem. Den femte mand blev varetægtsfængslet til 3. marts. Det drejer sig om en 37-årig somalier, der blev sigtet for pengeforfalskning, fordi politiet torsdag morgen fandt 50 falske 500-krone-sedler i hans lejlighed på Østerbro.

Manden er ifølge Politiken selvlært imam og er tidligere blevet beskyldt for at radikalisere børn og unge i en moské i Københavns nordvestkvarter.

Trusselssagen startede med, at Dansk Folkepartis sekretariat forleden modtog et anonymt brev med en advarsel om, at fem navngivne personer havde attentatplaner mod Pia Kjærsgaard. Brevet blev videresendt til politiet og førte altså torsdag til anholdelse af de fem.

Afhøringen af dem og ransagningen af deres hjem førte dog ikke til, at politiet vurderede, at man kunne varetægtsfængsle dem for det, de blev beskyldt for i det anonyme brev.

"Det er vigtigt at understrege, at det endnu er for tidligt til at fastslå, om der er belæg for disse trusler", lød det således torsdag i en pressemeddelelse fra Jakob Scharf, chef for Politiet Efterretningstjeneste.

Mens politiet også forsøger at opspore, hvem der sendte det anonyme advarselsbrev til Dansk Folkeparti, betegner hovedpersonen, Pia Kjærsgaard, selv truslerne mod hende som mere alvorlige end tidligere.

- Den her mordtrussel har været meget detaljeret, og det har gjort det ekstra ubehageligt, siger Pia Kjærsgaard, der torsdag vendte hjem fra ferie.

Ifølge DF-pressechef Søren Søndergaard adskilte brevet sig dog ikke væsentligt fra de mange andre trusselbreve, partiet modtager, men siger, at "der var nævnt en dusør på 500.000 kroner for at slå Pia Kjærsgaard ihjel".

Politiet kender dog ikke noget til en dusør på 500.000 kroner, oplyser chefpolitiinspektør Jørn Aabye fra Københavns Politi.

- Jeg vil af hensyn til efterforskningen ikke forholde mig til, hvad der står i det brev. Men jeg kan generelt sige, at vi ikke kender til eksistensen af en dusør på Pia Kjærsgaard, siger Jørn Aabye.

Ud over den omtalte imam er en anden af de fem, der torsdag blev anholdt, ifølge Politiken direktøren for en fremtrædende somalisk bank i Danmark, der for tiden - og således under anholdelsen - er indlagt på et københavnsk hospital.

PET kendte til somalisk mand i trusselsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce