PET kendte terrormistanke mod øksemand


PET kendte terrormistanke mod øksemand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Somalier, der er sigtet for at angribe Kurt Westergaard, var anholdt for at have forbindelse til terrorplaner med Hillary Clinton i Kenya, bekræfter PET.

Den 28-årige somaliske statsborger, som er sigtet for drabsforsøg på tegneren Kurt Westergaard, var tilsyneladende mistænkt for at være indblandet i terrorplaner mod den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton, da hun besøgte Kenya i august 2009.

PET oplyser i en redegørelse om somalieren efter angrebet på Westergaard, at "den pågældende i juli 2009 i Kenya blev anholdt sammen med flere andre personer i forbindelse med de kenyanske myndigheders efterforskning af mulige terrorangreb under den amerikanske udenrigsministers besøg i Kenya i begyndelsen af august 2009". Og at han efterfølgende blev løsladt i september og fulgt meget af PET efter hjemkomsten til Danmark.

Oplysningerne kommer formentlig bag på Danmarks ambassadør i Kenya, Bo Jensen. Forleden sagde ambassadøren, at de kenyanske myndigheder aldrig har bekræftet, at somalieren var anholdt i forbindelse med de mislykkede terrorplaner mod Hillary Clinton, og at somalieren var anholdt for rod i rejsepapirerne.

Af PET's orientering fremgår det yderligere, at den drabssigtede har tætte forbindelser til den somaliske terrororganisation al-Shabaab og al-Qaida ledere i Østafrika, og at der er grundlag for "at mistænke den pågældende for under ophold i Østafrika at have været involveret i terrorrelaterede aktiviteter".

Endvidere viser efterretningstjenestens oplysninger, at somalieren har været en del af et terrorrelateret netværk med tilknytning til Danmark. Men efterforskningen har ikke på noget tidspunkt givet grundlag for at antage, at den 28-årige havde konkrete planer om at overfalde eller dræbe tegneren Kurt Westergaard.

Dermed var der ifølge PET heller ikke grundlag for at anholde ham forud for angrebet på Kurt Westergaard.

PET kendte terrormistanke mod øksemand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce