PET-agent var tæt på terrorleder som undslap aktion


PET-agent var tæt på terrorleder som undslap aktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ledende figur i al-Shabaab, der var mål for amerikansk aktion, har været dyrket af dansk PET-agent

En agent for Politiets Efterretningstjeneste har haft forbindelse til den ledende figur i al-Shabaab, som amerikanske elitesoldater i weekenden forsøgte at pågribe i Somalia.

Målet for aktionen var kenyaneren Abdulkadir Mohamed Aldulkadir, som også kendes som Ikrima. Han nåede at flygte, har flere amerikanske medier rapporteret.

Ikrima har været i tæt kontakt med den tidligere PET-agent Morten Storm, oplyser jyllandsposten.dk mandag.

Krypteret kommunikation mellem Ikrima og Morten Storm, der blev aflønnet og styret af Politiets Efterretningstjeneste, viser, at Ikrima var involveret i forsøget på at skabe kontakt mellem al-Shabaab og al-Qaeda på Den Arabiske Halvø.

PET's interesse for Ikrima skyldes ifølge jyllandsposten.dk formentlig, at en del unge i vesteuropæiske lande rekrutteres til at træne i lejre i Somalia.

Ikrima beskyldes af efterretningstjenesten i Kenya for at have planlagt angreb på FN's hovedkvarter i Nairobi og på parlamentsbygningen i hovedstaden.

Allerede i september 2012 vurderede efterretningstjenesten i Kenya, at personer fra al-Shabaab befandt sig i hovedstaden og planlagde selvmordsangreb i blandt andet shoppingcentret Westgate Mall.

Netop Westgate Mall blev angrebet i september i år med et stort antal dræbte til følge.

Ikrima skulle ifølge efterretningstjenestens rapport være en af flere nøglefigurer i planlægningen af angreb på shoppingcentret, FN's hovedkvarter og en lang række andre mål.

Rapporten blev for nylig lækket til flere medier.

PET-agent var tæt på terrorleder som undslap aktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce