Overvægtige må klare sig selv


Overvægtige må klare sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFSLAG: AF-Fyn vil ikke ofre slankekurser på tykke ledige, selv om det er en god forretning

Arbejdsløse med en vægt på over 200 kilo går forgæves til Arbejdsformidlingen påFyn, når de ønsker hjælp til at lægge deres livsstil om for at komme i job.

Andre steder i landet kan ledige ellers få kontant støtte, hvis vægten er den afgørende hindring for, at de kan komme i arbejde.

- Det er unfair, at der ikke er lige hjælp til alle, siger den 32-årige Stine Brandstrup fra Odense.

Hun har tabt 20 kilo efter et kurophold og er nu i fuld gang med at lægge sin livsstil om for at bedre sine chancer på arbejdsmarkedet.

Stine Brandstrup ønsker ikke at sætte tal på sin vægt, da emnet fortsat er følsomt for hende, og som ledig bad hun i foråret AF-Fyn om hjælp til at løse sit vægtproblem.

Afslag i telefonen

Men hun fik allerede ved telefonopringningen besked på, at overvægten var hendes eget problem. I stedet lånte hun 50.000 kroner i sin bank og tog til Ebeltoft Kurcenter, hvor hun mødte kursister, der fik støtte fra andre kommuner og AF-regioner.

Ebeltoft Kurcenter har gennem årene haft 300 overvægtige kursister, som har fået støtte fra deres lokale arbejdsformidlinger. Men de 300 kommer fra alle andre regionerne end AF-Fyn.

- Det bliver de fynske kursister frustrerede over, og de kommer op i det røde felt, når de møder andre kursister, som har fået penge med og er mindre motiverede end dem selv, siger souschef Christian Sørensen fra Ebeltoft Kurcenter.

Centeret har for tiden to fynske kursister på egenbetaling, den ene vejer over 200 kilo.

Samfundet tjener penge

AFNordjylland er blandt de regioner, som har sendt flest kursister til Ebeltoft i et forsøg på at få dem tilbage i arbejde, og her vurderer AF-chef Peter Thomsen, at hjælpen er en god forretning for samfundet.

- Vi skal ikke have ret mange ud i arbejde, før det er en rigtig god forretning. Hvis vi bare får tre eller fire i job ud af syv-otte, så har samfundet tjent mange penge, fastslår Peter Thomsen.

- Andre modeller

Arbejdsmarkedschef Hanne Michaelsen fra AF-Fyn har tidligere afvist at støtte slankekurser, fordi Arbejdsformidlingen vurderede, at kurserne ikke forbedrede de lediges chancer for at komme i job. I dag lyder meldingen fra regionschef Michael Kornager på AF-Fyn:

- Vi bruger andre modeller for at opkvalificere til arbejdsmarkedet, og vi har ikke oplevet et massivt krav om at komme på kursus, siger han.

Det står i kontrast til erfaringerne fra AFi Nordjylland, som nærmest blev bestormet med henvendelser efter dokumentarudsendelsen "Livet er Fedt" på TV 2.

- Men det er et tilbud til de få, og vi sorterer 99 ud af 100 ansøgere fra, siger AF-chef Peter Thomsen fra Aalborg.

Overvægtige må klare sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce