Overlæge: Skøjt med omtanke

Vær forsigtig på isen, opfordrer overlæge. Her har børnene indtaget Munkedammens isbelagte overflade.
Foto: Kim Rune

Overlæge: Skøjt med omtanke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I denne weekend bliver mange fynske søer åbnet for skøjteløb. Overlæge opfordrer alle til at være forsigtig på skøjterne

En herlig weekend er i vente med solskin og frost. Ideelle betingelser for skøjteløb, så det er bare med at nyde det og komme ud på isen.

Opfordringen kommer fra overlæge Jens Lauritsen fra skades- og ulykkesgruppen på Odense Universitetshospital, så der er selvfølgelig også en lille løftet pegefinger: Skøjt efter evne!

Skader ved skøjteløb er nemlig ikke at spøge med. Rammer hovedet den hårde is, når benene ikke vil lystre, kan en lille hjernerystelse hurtigt være en konsekvens. Også brud på håndled vil typisk ske, når skøjteløberne forsøger at tage af for faldet.

Specielt den lidt ældre årgang skal passe på, da knoglerne er svagere end hos børn. Alligevel tøver Jens Lauritsen ikke med at sige ja til, at også bedstemor skal finde skøjterne frem fra loftet.

- Al aktivitet er godt, og hun kan jo låne de håndledsbeskyttere, som børnebørnene bruger, når de kører på rulleskøjter, siger overlægen.

På anden vis gælder det om at være klædt godt på. Tykt tøj beskytter mere, og når man fryser, er det desuden sværere at have styr på ens bevægelser, påpeger lægen.

Siden midten af december har skadestuen i Odense modtaget 15, der er kommet galt af sted på skøjter. Men de fleste skader er vel at mærke opstået i skøjtehallen. Nu gælder det de udendørs fornøjelser, og Jens Lauritsen krydser fingre for, at store skøjteweekend ikke vil kunne aflæses i ulykkesstatistikken.

Alt tyder på, at skøjteløberne i denne weekend vil valfarte til de frosne søer, da mange kommuner først nu kan meddele, at isen er sikker.

Overlæge: Skøjt med omtanke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce