Drabsforsøget mod Kurt Westeraard bliver til en diplomatisk sag mellem Danmark og Kenya, hvis antiterrorpoliti har rettet skarp kritik mod Danmarks ambassade.
Sagen om den 28-årige somalier med dansk ophold, der er sigtet for drabsforsøg på Kurt Westergaard nytårsdag, bliver nu til en diplomatisk sag mellem Danmark og Kenya, skriver Berlingske Tidende.

Udenrigsministeriet er utilfreds med, at det kenyanske antiterrorpoliti har rettet kritik mod Danmarks ambassade i Nairobi for ikke at lytte til advarsler om, at den 28-årige mand muligvis var involveret i terrorplanlægning.

- Vores ambassade vil tage kontakt til myndighederne i Kenya for at genunderstrege, at ambassaden selvfølgelig stadig bistår med at formidle kontakt mellem kenyanske og danske myndigheder i den her sag og bekræfte over for myndighederne, at de oplysninger, vi har modtaget fra politiet dernede, selvfølgelig er videreformidlet til de relevante, danske myndigheder, siger centerchef i Udenrigsministeriets Borgerservice, Charlotte Slente, til Berlingske Tidende.

Ifølge avisens oplysninger har der tidligere i sagen været kontakter på højeste niveau i både det danske og kenyanske udenrigsministerium, hvor Danmark har spurgt til terrormistankerne, men tilsyneladende uden at få svar.

Mere om emnet

Se alle

Tegners overfaldsmand tiltales for terror

Mistanke om nyt attentat mod tegner

Kurt Westergaard tømmer tuschpennen