Over 30 sager: Fyns Politi har sikret alle spor i jagten på Mobilepay-svindlere

Fyns Politi er tæt på at anholde de Mobile-pay svindlere, der huserede i 2017. FOTO: Lars Grabau

Over 30 sager: Fyns Politi har sikret alle spor i jagten på Mobilepay-svindlere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er kun et spørgsmål om tid, før Fyns Politi foretager anholdelser i en omfattende sag om databedrageri på Fyn, fortæller vicepolitiinspektør Jørgen Andersen.

Fyns Politi er stort set færdig med efterforskningen af de sager, der omhandler tricktyveri med Mobilepay.

Sidste år huserede en eller flere svindlergrupper, der havde tiltusket sig adgang til andres Mobilepay-kontoer. Herefter lokkede de så folk på gaden - typisk berusede personer - til at hæve penge til dem mod at få overført et tilsvarende beløb over Mobilepay.

Politiet efterforsker over 30 sager, og politiet er meget tæt på at kunne foretage anholdelser, fortæller vicepolitiinspektør og leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet Jørgen Andersen.

- Vi kan genkende flere af personerne fra den videoovervågning, vi har sikret, og dem, som vi ikke kender, er vi ret sikre på, at vi nok skal få identificeret. Vi er i det hele taget meget fortrøsningsfulde i forhold til opklaringen af denne her sag. Det er kun et spørgsmål om tid, siger han.

Gerningsmændene er, ifølge politiet, en eller flere grupper af somaliske mænd, der primært har huseret i nattelivet. De har lokket penge fra folk ved hæveautomater eller foran forretninger, mens de har misbrugt Mobilepay-kontiene til at spille oddset eller Lotto.

Ekstra sikkerhedslag

Der har dog ikke været flere af denne type anmeldelser på Fyn siden november sidste år. Det skyldes formenting, at Mobilepay indførte en ekstra sikkerhedsforanstaltning, vurderer Jørgen Andersen.

Hos Mobilepay bekræfter man, at man har sikret Mobilepay med et ekstra lag.

- Vi vil helst ikke blæse ud i medierne, hvad det præcist er, vi har gjort. Det, jeg kan sige, er, at vi har lagt et ekstra sikkerhedslag på, hvis du skal genoprette din Mobilepay på en anden telefon. Vi har med andre ord gjort det ekstra surt for de mennesker, der har ondt i sinde, fortæller pressechef Peter Kjærgaard.

Mobilepay bruger mange kræfter på sikkerhed, oplyser han.

- Det gælder hele tiden om at finde balancen mellem brugervenlighed og at undgå misbrug. Men det er nødvendigt, at folk føler sig trygge ved at bruge vores produkt, for vi bliver enormt eksponerede ved de her sager, fortæller pressechefen.

Antallet af sager, der vedrører økonomisk kriminalitet i Fyns Politikreds, er steget 30 procent på bare et år.

I 2016 efterforskede politiet 3.145 sager, mens det i 2017 drejede sig om 4.101 sager.

Over 30 sager: Fyns Politi har sikret alle spor i jagten på Mobilepay-svindlere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce