Yderligere to danskere tjekkes nu for svineinfluenza. De første fem personer, som er blevet tjekket på Hvidovre Hospital befinder sig ikke længere i isolation.
I alt otte personer er nu undersøgt for svineinfluenza i Danmark. Alle er fortsat indlagt, men fem personer på Hvidovre Hospital er ude af deres isolation og har fået lov til at tage hjem igen, fordi de ikke har alvorlige symptomer, oplyser hospitalet.

Yderligere to er indlagt på Hvidovre Hospital, mens en 50-årig mand ligger på Aalborg Sygehus med influenzasymptomer.

Hvis man har mistanke om at være smittet, skal man ringe til lægen, men ikke tage bussen derhen og risikere at smitte andre.

- Sygdommen smitter, men den har forskellige sværhedsgrader, siger Henrik Nielsen, ledende overlæge på infektionsmedicinsk afdeling i Alborg, der derfor har valgt at beholde sin patient på sygehuset.

De er blevet undersøgt, men resultaterne af undersøgelserne ventes først i morgen.

Else Smith, chef for Sundhedsstyrelsens Center for forebyggelse, understreger, at Danmark har medicin til at behandle sygdommen og er godt forberedt med en pandemiplan.

Hvis man har mistanke om at være smittet, skal man ringe til lægen, men ikke tage bussen derhen og risikere at smitte andre.

Mere om emnet

Se alle

To døde af svineinfluenza i Danmark

Færre smittes af H1N1 i USA

Endnu et dansk influenza-dødsfald