Otte anholdt efter bølge af indbrud

Otte anholdt efter bølge af indbrud
Foto: POLFOTO/Andreas Szlavik

Otte anholdt efter bølge af indbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om flere politikredse forsøgte at gøre en ekstra indsats mod tyverierne, er kun få indbrudstyve blevet anholdt hen over julen.

Trods mere end 500 indbrud var kun otte tyveknægte gået i nettet hen i løbet af juleaften og julenat.

Vanen tro vendte mange danskere tilbage til et plyndret hjem efter julemiddagen hos familie og venner.

Flere politikredse havde på forhånd forsøgt at gøre en ekstra indsats mod de mange juletyverier, men det var ikke alle steder, at det hjalp.

- Vi har forsøgt på forhånd at sætte os på nogle af vores topkriminelle. Men vi må konstatere, at antallet af indbrudstyve er meget stort, så der vil altid være nogle tilbage, siger politiinspektør Lars Bræmhøj fra Syd- og Sønderjyllands Politi,

Han fremhæver, at politiet i et område som Sønderborg i flere måneder har efterforsket målrettet mod de lokale vaneforbrydere, så de kunne blive fængslet før jul og sat ud af spillet. Alligevel var Sønderborg et af de områder i politikredsen, der har noteret mange indbrud hen over julen.

Andre steder i landet har man sat særlige indbrudspatruljer ind, der hen over julen skal banke på hos de kendte indbrudstyve, der eksempelvis havde udgang fra fængslet eller var prøveløsladt. Andre steder var der sat ekstra folk af til hurtigt at sikre spor og optage rapport hos de borgere, der vender hjem til et tomt hus.

I Albertslund snuppede politiet en 24-årig mand på fersk gerning, da han brød ind i et firma. Han havde tyvekoster fra flere indbrud på sig og forsøgte ved anholdelsen at redde sig selv ved at slå en betjent på armen med et koben.

I nordjyske Aars blev en mand anholdt, efter at en boligejer havde overrasket manden. Det lykkedes politiet at løbe manden op. Også i Vejle og Holstebro blev folk anholdt, og i Odense blev tre unge mænd stoppet i en bil efter en kort biljagt. Politiet mener at kunne sætte trioen i forbindelse med tre indbrud, efter at opmærksomme vidner har set deres bil på gerningsstederne.

Det er de typiske tyvekoster som computere, spillemaskiner, spiritus, kontanter, smykker, fladskærme og enkelte designermøbler, som de langfingrede gerningsmænd er stukket af med.

Otte anholdt efter bølge af indbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce