Ordførere vil afvente fredagens møde med kulturministeren, før de skønner, hvilke konsekvenser budgetoverskridelser på DR's byggeri skal have.
Medieordførere fra to oppositionspartier udtrykker bekymring over den alvorlige kritik, som en revisionsrapport retter mod ledelsen i Danmarks Radio på grund af overskridelsen på 1,7 milliarder kroner på DR's byggeri i Ørestad.

Socialdemokraternes Mogens Jensen hæfter sig ved, at der overordnet har manglet et ordentligt beslutningsgrundlag, ligesom den løbende styring af økonomien er slået fejl.

- Det sidste må i høj grad undre, da der fandtes styringsoplæg i form af manualer. Men ifølge rapporten blev manualerne ikke taget i anvendelse siger han til Ritzau.

Mogens Jensen vil ikke tage stilling til, hvilke konsekvenser rapporten skal have, men henviser til, at de mediepolitiske ordførere fredag skal mødes med kulturminister Brian Mikkelsen (K).

Enhedslistens Per Clausen mener, at DR's udflytning til Ørestad "var så politisk vigtig, at enhver kritisk sans eller sund fornuft har været bevidst fravalgt hos de personer, som stod bag beslutningerne".

Mere om emnet

Se alle
Minister: I orden at give gyldent håndtryk

Minister: I orden at give gyldent håndtryk

Kulturminister fyrede DR-bestyrelse

Kritik af farvelgage til DR-bestyrelse

Kritik af farvelgage til DR-bestyrelse