Socialdemokratiet deler ikke politik med Dansk Folkeparti, når det gælder udlændingeområdet, mener Dan Jørgensen, der er udlændinge- og integrationsordfører.

Ashil Farokh skyder forbi målet med sin kritik af Socialdemokratiets værdipolitik, mener Dan Jørgensen, der er partiets udlændinge- og integrationsordfører.

Han er enig i, at Socialdemokratiet har arbejdet sammen med Dansk Folkeparti, men det er i sager som linjeføringen af den kommende jernbane over Vestfyn.

- I forhold til udlændingepolitikken er der en klar forskel på Dansk Folkeparti og os. Dansk Folkeparti går for eksempel ikke ind for, at man skal integrere udlændinge i Danmark. Vi siger, at de skal integreres. De siger, at de ikke skal i arbejde. Vi siger, de skal i arbejde. Dansk Folkeparti vil gerne have et forbud mod tørklæder. Det er vi imod, så der er en masse eksempler på, at vi er imod det, Dansk Folkeparti vil, siger Dan Jørgensen.

Han nævner, at Socialdemokratiets udlændingepolitik blandt andet er at bekæmpe samfund i samfundet.

- Vi kan selvfølgelig ikke leve med parallelsamfund. Vi skal netop være et helt Danmark, og her kommer vi ikke uden om, at muslimske friskoler er et stort problem i de tilfælde, hvor de lærer eleverne, at de ikke må få danske venner, at drenge og piger ikke skal behandles ens, og at de ikke må få danske kærester. Det skal vi gøre op med, og det er i høj grad socialdemokratiske mærkesager, siger ordføreren, der bekræfter, at partiet vil have et forbud mod burka og niqab.

- Burkaen er et kvindeundertrykkende redskab, konstaterer han.

Er I sikre på, at I er på bølgelængde med jeres medlemmer?

- Jeg kan i hvert fald sige, at jeg har rejst land og rige rundt i forbindelse med, at vi har lavet et nyt principprogram for vores parti, og en af de ting, der fylder meget, er at bekæmpe parallelsamfund. Er der argumenter for og imod i burkaspørgsmålet? Ja, selvfølgelig er der det, men på bundlinjen må hensynet til undertrykte kvinder altså komme før noget andet, forklarer Dan Jørgensen.

  • Skovrider_Henrik_(2015)_016

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling.

Mere om emnet

Se alle
5
Knæfald for Dansk Folkeparti: Socialdemokrat revser topledelsen

Knæfald for Dansk Folkeparti: Socialdemokrat revser topledelsen

Kritisk socialdemokrat: - Debatten hører til i offentligheden

Kritisk socialdemokrat: - Debatten hører til i offentligheden