Opstartsfasen er slut: Bøde på vej til Bios

Bios viser nye ambulancer frem, da Region Syddanmarks præhospitale udvalg mødtes med den nye ambulanceoperatør.
Foto: Michael Bager

Opstartsfasen er slut: Bøde på vej til Bios

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom Bios har leveret stabilt i julen og nytåret, er der en bøde på vej til ambulanceselskabet. Bios har nemlig konverteret tre ambulancer til sygetransporter, og det var ikke en del af aftalen.

Efter fire måneders opstart skal Bios fra januar nu levere de beredskaber, de er forpligtet til. Og selvom selskabet har haft fornuftige responstider og et stabilt beredskab i december - hvor julen og nytåret ellers kan være svært at skaffe reddere til - er der en bøde på vej.

Bios har nemlig fortsat driften med tre sygetransportberedskaber, som er blevet konverteret fra almindelige ambulancer. Og til trods for, at løsningen har vist sig brugbar, er den ikke optimal - og ikke en del af aftalen i kontrakten. Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse fredag.

- Vores ansvar som politikere er at sørge for, at vi har et stabilt og forsvarligt beredskab. Selvom Bios’s forslag ikke lever op til kontrakten, så er det dog en løsning, som vi kan leve med i en kortere periode, og som over de seneste måneder har vist sig brugbar, udtaler regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Ifølge Stephanie Lose tegner der sig et billede af større stabilitet i ambulanceberedskabet. Men da der i starten af januar har været dage, hvor der har manglet reddere til ambulancerne, fortsætter regionen med at følge driften tæt.

Kammeradvokaten vurderer bødestørrelse

Regionen har taget kontakt til Kammeradvokaten, som skal fastsætte størrelsen på den økonomisk bod, Bios skal betale. Udvalgsformanden for det præhospitale udvalg, Thyge Nielsen (V) udtaler:

- Vi har i kontrakten mulighed for at afkræve BIOS en bod for deres manglende beredskaber, men med løsningen med sygetransporterne får vi et beredskab, der ligger rimeligt tæt på det beskrevne i kontrakten. Men da denne løsning ikke er beskrevet i kontrakten, har vi nu bedt Kammeradvokaten vurdere, hvad en rimelig bod vil være i forhold til, hvad vi mangler, og hvad vi nu får.

Sammen med Kammeradvokaten vil regionen nu udtrække, validere og kvalitetssikre oplysninger om ikke-leverede beredskaber. Størrelsen af bøden til Bios forventes klar inden udgangen af januar.

Responstider på Fyn 2015

Herunder kan du se de gennemsnitlige responstider for ambulancernes a-kørsel på Fyn i anden halvdel af 2015. Bios overtog driften fra Falck den 1. september 2015

  • Juni: 8,1 minutter

  • Juli: 8,1 minutter

  • August: 7,8 minutter

  • September: 8,5 minutter

  • Oktober: 8,2 minutter

  • November: 8,3 minutter

  • December: 8 minutter

Opstartsfasen er slut: Bøde på vej til Bios

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce