Opskrifter


Opskrifter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jordbær de luxe (4 personer)

Ingredienser:

jordbær 8 kugler vaniljeis 40 gr. mørk chokolade, 72 % kakao 4 spsk. Pernod Sort peber

Skyl jordbærrene let og nip blomsten af.

Rør vaniljeisen med grofthakket chokolade og Pernod.

Server jordbærrene hele med den rørte is. Dryp lidt Pernod henover og afslut med friskkværnet sort peber.

Jordbærchips

Ingredienser: jordbær 60 g rørsukker 1 knivspids vaniljesukker

Skær jordbærrene i meget tynde skiver og læg dem på silikonebagepir. Bland rørsukker og vanilje og drys det på jordbærrene. Bag jordbærrene i ovnen ved 130 gr. i ca. 1 time til jordbærskiverne er helt tørre. Lad dem køle af.

Brug jordbærchips på mysli, som snack til et glas champagne, som dessertpynt eller når lysten melder sig.

Jordbærsuppe med mynteæg (4 personer)

Ingredienser: 600 gr. jordbær 2 dl vand 1 spsk. appelsinkoncentrat 4 spsk. flormelis 2 tsk. vanillesukker Mynteæg: 2 spsk. yoghurt 10 procent 10 blade svejsisk mynte 2 tsk. flormelis 2 tsk. hakkede pistaciekerner + lidt til pynt

Skyl og nip blomsten af jordbærrene. Halver dem og kom dem i en gryde med resten af ingredienserne til suppen. Kog suppen ved svag varme i ca. 5 min. Blend suppen og stil den i køleskab et par timer til den er helt kold. Tilsæt evt. mere flormelis, hvis jordbærsuppen skal være sødere. Vend forsigtigt yoghurt med finthakket mynte, flormelis og pistaciekerner. Anret den kolde jordbærsuppe i fire små skåle eller glas. Pynt med et lille "mynteæg", et lille blad mynte og lidt hakket pistaciekerner. Erstat evt. vandet med kraftig appelsinjuice, hvis appelsinkoncentrat ikke kan skaffes.

KILDE: http//saesonforgodsmag.dk/opskrifter

Marinerede jordbær (4 personer)

Ingredienser:

(4 personer)

ca 500 g friske jordbær

Lage:

1,5 dl. Moscatel

1 dl. hyldeblomstsaft, ufortyndet

1,5 dl. vand

1/2 stang vanilie

1 tsk. finthakket syltet ingefær

Bland alle ingredienserne til lagen. Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud og kom både korn og stænger i lagen sammen med det fintsnittede ingefær.

Skyl og nip blomsten af jordbærrene og flæk dem i halve eller kvarte. Læg frugten i lagen og lad det trække mindst 1 time før det skal spises.

Server gerne i portionsglas evt. med en klat kold flødeskum til.

Opskrifter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce