Oppositionen: Lyt nu Lene!


Oppositionen: Lyt nu Lene!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Europarådet, FN og nu en række menneskerettighedsorganisationer advarer mod at udsende mennesker til tortur. Justitsministeren bør lytte, siger oppositionen.

Justitsministeren må snart lytte til fagfolk og droppe planerne om at udsende mennesker til torturstater, mener retsordfører fra SF og Det Radikale Venstre.

Både Europarådet, FN og senest en række internationale menneskerettighedsorganisationer advarer justitsminister Lene Espersen (K) mod planer om at sende terrormistænkte udlændinge hjem til lande, der udøver tortur.

- Vi tilslutter os kritikken, man kan ikke lave en troværdig aftale med torturstater. I stedet må vi agere som en retsstat og dømme og fængsle forbryderne herhjemme. For selvfølgelig har vi ikke sympati med terrorister, siger den radikale retsordfører Simon Emil Ammitzbøl.

- Jeg håber inderligt, at ministeren er sit ansvar bevidst og indser, at det ikke er en god idé. Det kunne klæde hende ikke at følge Dansk Folkeparti i denne sag, supplerer SFs retsordfører, Anne Baastrup.

Diskussionen om de kontroversielle udvisninger rullede i foråret, da Lene Espersen luftede mulighed for at sende to terrormistænke tunesere hjem.

Oppositionen: Lyt nu Lene!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce