Opklaring af Brøndby-kup kan trække ud


Opklaring af Brøndby-kup kan trække ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opklaringen af søndagens millionkup i Brøndby kan have lange udsigter, spår politiet. Rejseholdet er indkaldt, og tidligere forbrydelser granskes.

Fem maskerede røvere og et ukendt antal hjælpere kan foreløbigt trække vejret roligt efter søndagens millionkup mod Dansk Værdihåndtering i Brøndby.

Vestegnens Politi forventer længere tids efterforskning.

- Vi ser ofte ved meget kompliceret kriminalitet, at hvis ikke vi tager dem med fingrene i fadet på selve gerningsstedet, så går der typisk et stykke tid, før opklaringen kommer. De professionelle er jo gode til at dække sig ind, siger politiinspektør Bent Isager fra Vestegnens Politi.

Det er endnu ikke opgjort, hvor mange millioner røverne slap af sted med, da de søndag morgen kl. 04.30 - formummede og iklædt skudsikre veste - bragede en gummiged gennem væggen til værdihåndteringscentralen.

Rejseholdet er indkaldt, og politiet gennemgår nu bl.a. tidligere forbrydelser for at finde en sammenhæng til søndagens kup.

Først og fremmest vækker et indbrud i nabovirksomheden til Dansk Værdihåndtering interesse. Her blev der for to uger siden begået et indbrud, hvor paller og reoler, der stod op af skillevæggen til værdihåndteringscentralen blev flyttet. Tyvene forsvandt uden at stjæle noget fra virksomheden.

Samtidig er ligheden mellem søndagens røveri og danmarkshistoriens største kup fra april så stor, at det ifølge Bent Isager er oplagt, at der er en sammenhæng.

Ved kuppet 1. april forsvandt stærkt bevæbnede gerningsmænd med rekordbeløbet 62 millioner fra værdihåndteringscentralen Loomis i Glostrup.

Røveriet lignede bl.a. søndagens kup ved, at røverne havde forberedt deres retræte grundigt ved at sætte køretøjer i brand og smide partisanersøm på flugtvejen.

Ved Loomis-røveriet blev der desuden efterladt sprængstof ved gerningsstedet.

(ritzau)

Opklaring af Brøndby-kup kan trække ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce