Opgørelse: Bios leverer færre og færre ambulancer


Opgørelse: Bios leverer færre og færre ambulancer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omstridt ambulanceselskab leverer stadigt færre ambulancer, viser ny opgørelse.

Selv om antallet af fuldtidsansatte reddere angiveligt stiger i ambulanceselskabet Bios, så har firmaet i stigende grad problemer med at bemande det antal ambulancer, som det har forpligtet sig til.

Det viser en opgørelse fra Region Syddanmark for den såkaldte nedetid på Bios-beredskaber for ugerne 8-16, som Fyens.dk er i besiddelse af.

I uge otte (midten af februar) leverede Bios i gennemsnit 0,6 ambulance mindre, end selskabet er kontraktligt forpligtet til. I uge 12 (midten af marts) var tallet steget til 3,3, og i uge 16 (midten af april) var tallet steget yderligere til 4,7 ambulancer. Omregnet til procent viser opgørelsen, at Bios blot leverer 92,7 procent af de ambulancer, som kontrakten med Region Syddanmark forpligter dem til.

I begyndelsen af april fortalte Bios' administrerende direktør, at selskabet nu havde ansat 497 fuldtidsansatte reddere, og at rekrutteringen gik langsomt, men fremad. Til sammenligning havde Bios omkring 400 fuldtidsansatte i omkring årsskiftet.

Ingen logisk forklaring

At selskabet trods flere ansatte alligevel leverer stadigt færre ambulancer undrer Thyge Nielsen (V), formand for regionens præhospitale udvalg.

- Jeg kan ikke forklare det. For der er ikke en logisk forklaring på det, for mig at se, siger Thyge Nielsen.

Udvalgsformanden mener dog, at de seneste mange måneders problemer med lønudbetalingerne til redderne har været demotiverende for reddernes lyst til at påtage sig ekstravagter.

- Men du må bede Bios om en forklaring, for de skylder en, siger Thyge Nielsen.

Fyens.dk har forsøgt at få en forklaring fra Morten Hansen, adm. direktør i Bios, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

I april kunne Fyens Stiftstidende citere fra en email-korrespondance mellem Morten Hansen og fællestillidsmand for redderne i Bios, Christian Stigaard, som afslørede, at der gennem fem måneder har været uregelmæssigheder med lønudbetalingerne.

Ifølge Fyens.dk's oplysninger er seneste lønudbetaling kørt stort set uden problemer.

Hør interviewet med Thyge Nielsen

Opgørelse: Bios leverer færre og færre ambulancer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce