Opbakning til EU-aftale med SF


Opbakning til EU-aftale med SF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VILJE: Både S og R er klar til at gå videre med bred EU-aftale
Et nyt nationalt kompromis om EU-politikken tegner til at falde på plads i starten af næste uge.

Både de radikale og Socialdemokraterne var i går til møde hos Anders Fogh Rasmussen (V), og efter mødet var begge partier positivt indstillet over for statsministerens plan om en positiv og en negativ liste over, hvilket områder Danmark skal acceptere flertalsafgørelser i EU.

I praksis handler forhandlingerne om, hvordan Danmark i fremtiden skal udforme sin EU-politik. I dag skal et flertal i Folketingets Europaudvalg sige god for politikken, men med aftalen lægger Anders Fogh Rasmussen op til, at de partier, der er med, kan blokere for flertalsafgørelser i Europa på udvalgte områder.

Ifølge SF's europapolitiske ordfører, skal man dog ikke fokusere så meget på SF's vetoret.

- Hvis vi gerne vil have, at traktaten bliver en realitet, så er det vigtigt at vide, hvor vi har partierne. Man skal ikke se det som en vetoret, men som en klargøring af, hvor vi står, siger Anne Grete Holmsgaard.

Socialdemokraternes formand for Europaudvalget, Claus Larsen-Jensen, tror på en aftale, men der er stadig et stykke vej. I de kommende dage skal partierne blive enig om præcist, hvilket områder der skal på negativlisten, og det er her de største vanskeligheder ligger.

- Vi er positiv over at finde en løsning, men vi skal se listen først. Vi har fået præsenteret en julegave med indpakning og det hele, men vi mangler indholdet, som han siger.

Hos de radikale er tonen også sat på positiv. Partiet har ellers tidligere været yderst skeptisk over for at binde Danmark i fremtidens europapolitik.

- Aftalen betyder ikke, at der er områder, som bliver fastfrosset. Partierne får vetoret, men man kan godt gå videre med flertalsafgørelser, hvis partierne er enige om det, siger europapolitisk ordfører, Elisabeth Arnold.

Selvom De Radikale tror på en aftale, så er intet dog afgjort endnu.

- På det overordnede plan er vi villige til at give indrømmelser til SF, fordi vi meget gerne vil have et ja til traktaten, siger Elisabeth Arnold.

Aftalen skal være klar før næste weekend, hvor SF skal have hovedbestyrelsesmøde.

Opbakning til EU-aftale med SF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce