Regionen har modtaget minutiøs opgørelse af advokatudgifterne til Kromann Reumerts undersøgelse af regionsfiflerier.

Hvert minut bliver talt med, når man entrerer med nogle af Danmarks mest profilerede advokatfirmaer.

Så meget står klart, efter at Region Syddanmark har modtaget en udspecificeret opgørelse af, hvordan advokatfirmaet Kromann Reumert brugte omkring 1,3 millioner kroner på undersøgelsen af misbrug og fiflerier under tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V).

Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i den minutiøse opgørelse over tidsforbruget hos de ansatte hos Kromann Reumert, der har været involveret i undersøgelsen.

Dyrest har de to partnere Jens Lund Mosbek og Kim Trenskow været. Hver gang de har brugt en time, har det kostet regionen henholdsvis 3425 og 3220 kroner eksklusiv moms. Et enkelt minuts arbejde af Jens Lund Mosbek har således kostet 57 kroner.

Men opgørelsen vidner også om, at Kromann Reumert tager sig særdeles godt betalt, når deres studentermedhjælpere og sekretærer hjælper til. Her er timeprisen på henholdsvis 795 og 980 kroner eksklusiv moms.

Ærgerligt, men nødvendigt

Næstformand for Regionsrådet, Poul-Erik Svendsen (S), ærgrer sig over udgiften.

- De tager sig sandelig godt betalt. Det svarer til en pris på knap 50.000 kroner pr. side af rapporten, siger Poul-Erik Svendsen med henvisning til rapportens omfang på 27 sider.

- Det viser, at man skal passe gevaldigt på ikke at ende i lommen på advokater, siger næstformanden.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) fastholder dog, at regionen var nødsaget til at hente hjælpe udefra, da historierne om regionen og Carl Holst begyndte at rulle.

- Det er frygteligt mange penge, men jeg har svært ved at få øje på alternativet. Vi stod i en situation med en række historier, som vi var nødt til at få undersøgt af andre end os selv, siger Stephanie Lose.

Kromann Reumert har ikke ønsket at kommentere sagen.

- Vi anser sagen for afsluttet og ønsker derfor ikke at kommentere yderligere, siger partner i Kromann Reumert, Kim Trenskow.

Læs Kromann Reumert-rapporten her

Mere om emnet

Se alle
16
En dyr omgang: Udsigt til kæmperegning for Holst-undersøgelse

En dyr omgang: Udsigt til kæmperegning for Holst-undersøgelse

Holst slår igen: Massive fejl i advokatundersøgelse

Holst slår igen: Massive fejl i advokatundersøgelse