DMI varsler 15-20 centimeter sne over hele Fyn i løbet af torsdag eftermiddag, aften og nat.

Så gælder det om at holde på hat og snekæder - et kraftigt snevejr rammer Fyn torsdag eftermiddag, aften og nat.

DMI varsler, at Fyn kan vente 15-20 centimeter sne, og vagtchef Steen Rasmussen råder trafikanter til at blive hjemme eller køre særdeles forsigtigt, hvis man absolut skal ud på vejene.

- Der kommer rigeligt med nedbør, og vinden frisker op, og det kan nemt blive et problem at færdes i trafikken, når der kommer så meget sne, siger vagtchefen til Fyens.dk

Det vinterlige vejr er på vej fra England til Danmark, og det starter torsdag som regn i Sønderjylland, men breder sig i løbet af dagen i et bælte hen over blandt andet Fyn, der først får slud og tøsne.

- Først på dagen vil temperaturen ligge på to-fire grader, men så falder den stille og roligt, og om aftenen og natten er det mest sne, der kommer. Det bliver ved til ved 6-tiden om morgenen, hvorefter det trækker forbi Fyn, siger Steen Rasmussen.

DMI advarer om, at det heftige snefald kan medføre nedsagt sigt, hurtig lukning af udsatte veje på grund af fygning, og at den kollektive trafik kan risikere at gå i stå. Og selv om vagtchefen understreger, at der er tale om prognoser, så mener han ikke, at en prognose om tyve centimeter sne i løbet af seks timer er helt skudt ved siden af.

Følg med i DMI's opdateringer her

  • Kim Skovsby

    Af:

    Jeg er journalist på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende. Her har jeg været ansat siden 2006, og jeg har dækket mange forskellige stofområder (bolig, mad, samfundsforhold), ligesom jeg i en årrække var lokalredaktør på redaktionen i Kerteminde. Jeg har været på erhvervsredaktionen siden 2014 og skriver blandt andet om privatøkonomi, social dumping og virksomheder. Jeg bor i Kerteminde og bruger bl.a fritiden på at ro havkajak.