Op- og nedture i erhvervlivet: Husker du de her historier


Op- og nedture i erhvervlivet: Husker du de her historier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der har som sædvanligt været op- og nedture i det fynske erhvervsliv i løbet af 2017. Vi har samlet nogle af de historier, der fik allermest opmærksomhed hos læserne.

Masser af biler i luksusklassen
Torben Østergård-Nielsen, der ejer koncernen United Trading & Shipping Company, åbnede først på året Selected Car Group i Middelfart, hvor hans egen bilsamling hører hjemme. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Det nye år var lige begyndt, da en af Fyns rigeste mænd Torben Østergård-Nielsen fra Middelfart kunne løfte sløret for et nyt selskab, der skal sælge biler i luksusklassen. Oliemilliardæren, der selv har en imponerende bilsamling, var gået sammen med direktør Ulrik Larsen fra Nørre Aaby og greve Bendt Wedell om Selected Car Group, der åbnede i to nybyggede bilhuse ud til motorvejen i Middelfart.

Læs mere her.

Havecenter lukkede og genåbnede
Først på året lukkede Bo Grønt Bregninge på grund af konkurs, men nye ejere slog dørene op igen i foråret. Arkivfoto: Louise Koustrup

Havecentret Bo Grønt Bregninge åbnede aldrig døren for kunder efter årsskiftet. Angiveligt var det på grund af status, men ejeren, Per Christensen blev i februar erklæret personligt konkurs.

Heldigvis fik sagen en lykkelig afslutning, da konkursboet er købt af ægteparret Kitte og Jørgen Christensen, der genåbnede forretningen senere på året.

Læs mere her.

Fynsk ægtepar købte ø
Øen Egholm blev i 2017 købt af en fynsk ægtepar. Arkivfoto: Ivan Eltoft Nielsen

Husker du historien om ægteparret Hanne og Jens Jørgen Madsen fra Odense, som i 2017 gjorde noget, ikke ret mange gør?

De købte nemlig halvøen Egholm ved Skælskør for 21,4 millioner kroner.

- Vi ser øen som en langsigtet investering, hvor vi får mulighed at udleje øens hovedbygning til særlige formål. Derudover er det et pænt stykke jord, som vi vil drive. Begge ting vil ske med respekt for den eksisterende natur på øen. Vi holder meget af at nyde naturen, og den er netop enestående på Egholm, sagde Jens Jørgen Madsen.

Læs artiklen her.

Glemte at betale for en kop kaffe og blev fyret
Buster Hoff blev fyret og blacklistet i Coop, efter han glemte at betale for en kop kaffe til fem kroner. Arkivfoto: Lasse Hansen

Det fik store konsekvenser for 17-årige Buster Hoff, da han glemte at betale for en kop kaffe på sin arbejdsplads.

Han blev fyret fra Super Brugsen City i Odense og fik at vide, at det ville fremgå af Coops navneregister de næste tre år, at han er var blevet fyret på grund af tyveri.

Læs artiklen her.

Mølle lukkede for en kort periode
Højlund Mølle og ejerne Heidi og Henrik Bjerggaard Hansen med sønnen Oliver. Foto: Katrine Becher Damkjær

I slutningen af juli meddelte Højlund Mølle på Sydfyn, at den lukkede. Efter et dødsfald i maj blev virksomheden overdraget til Henrik Bjerggaard Hansen, der skulle drive forretningen videre, men der opstod økonomiske vanskeligheder.

Efter få uger var der dog anderledes positive takter.

- Vi kunne ikke blive enige med pengeinstituttet, som derfor sprang fra, og vi var derfor nødt til at lukke, til vi havde fundet ny finansiering. Og det er nu lykkedes os, sagde Henrik Bjerggaard Hansen i midten af august.

Læs mere her.

Militær-leverandør konkurs
Falck Schmidt Defence Systems gik konkurs. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

I slutningen af september kom det frem, at militær-leverandøren Falck Schmidt Defence Systems var i alvorlige problemer.

Virksomheden var løbet tør for kontanter, og de ansatte havde ikke fået løn for september.

Senere blev virksomheden med 80 ansatte erklæret for konkurs.

Læs mere her.

Fynsk entreprenør hentede kæmpe ordre
5E Byg reddede sig en stor ordre, da de vandt kontrakten på at bygge et sengeafsnit på Åbenrå Sygehus. Illustration: Region Syddanmark

Den fynske entreprenør 5E Byg hentede i slutningen af februar en kæmpe ordre på flere hundrede millioner kroner. Entreprenøren fik til opgave at lave en ny sengebygning i flere etager med i alt 128 sengepladser til akutsygehuset i Aabenraa.

Læs mere her

Fayard missede ordre til 100 millioner
Fayard missede en stor ordre, da man glemte at bruge ordet "stål" i ansøgningen. Arkivfoto: Lasse Hansen

Lemfældig omgang med et ansøgningsskema kostede landets største skibs- og reperationsværft, Fayard, en ordre til 100 millioner kroner. Det var i stedet et andet fynske værft, nemlig Faaborg Værft, der løb med opgaven, som var at vedligeholde Marinehjemmeværnets fartøjer gennem en fireårig aftale med Forsvarets Materiel og Indkøbsstyrelse (FMI). Fayard forsømte angiveligt at bruge ordet "stål i sin ansøgning.

Læs mere her

Bøfhus-kæde reddet
Jensen Bøfhus fik efter et stort underskud en saltvandsindsprøjtning i form at lån fra otte driftige fynske erhvervsfolk, der ser en lys fremtid for bøfkæden. Arkivfoto: Martin Hansen/Scanpix

I juni kom det fra at odenseanske Palle Skov Jensen og hans restaurantkæde, Jensens Bøfhus, var i alvorlig krise efter et nyt millionunderskud. Senere på året trådte otte succesrige fynske erhvervsfolk til med en redningskrans. Med baggrund i en analyse fra det engelske konsulentfirma Anpro, der fastslog, at der potentiale i bøfkæden, besluttede de otte at træde til med lån.

Læs mere her

Forsvaret købte ind på Midtfyn
Året blev et godt et for den lille virksomhed Sima i Årslev, der landede en betragtelig kontrakt med forsvaret. Arkivfoto: Nils Lund Pedersen

Den lille virksomhed Sima Innovation i Årslev fik en god afslutning på året. Firmaet er en af de helt store spillere på markedet, når det gælder produktion af maskingeværtårne til Forsvarets mandskabsvogne og lastbiler. Og i november skrev ejer Mikael Kildevæld, under på en kontrakt med Forsvaret på levering af netop maskingeværtårne, og det var en kontrakt på omkring 145 millioner kroner.

Læs mere her

Op- og nedture i erhvervlivet: Husker du de her historier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce