Op mod 1400 skattemedarbejderes stillinger flyttes

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) præsenterede i juni regeringens plan om at erstatte Skat med syv nye faglige styrelser. Det nye skattevæsen tager sin form frem mod 2021, og her ventes mellem 1000 og 1400 stillinger at skulle flyttes.

Op mod 1400 skattemedarbejderes stillinger flyttes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det skønnes, at mellem 1000 og 1400 medarbejdere skal flytte med deres stilling i det nye skattevæsen.

Til sommer skal det nuværende Skat erstattes af et nyt skattevæsen med syv faglige styrelser.

Den nye skatteforvaltning betyder samtidig, at en række stillinger skal flyttes.

Det skønnes, at mellem 1000 til 1400 skal flyttes. Det oplyser Skat i en pressemeddelelse. 240 stillinger flyttes på tværs af Storebælt.

Det er medarbejdere og ledere i Skat torsdag blevet informeret om.

- En reorganisering som denne indebærer svære beslutninger, som har betydning for mange dygtige medarbejdere, siger Merete Agergaard, der er nuværende direktør i Skat og kommende direktør i Skattestyrelsen

- Her er det vigtigt at huske, at de flere tusinde ledige stillinger, der vil være i de kommende år, også giver mange nye jobmuligheder for de mange medarbejdere, der bliver bedt om at flytte. Vi har brug for alle gode kræfter.

I dag sidder over 800 skattemedarbejdere ikke på den samme adresse som deres nærmeste leder. Samtidig har godt halvdelen af Skats underdirektører medarbejdere mindst fem forskellige steder i landet.

Det skal de nye styrelser gøre op med.

- Det overordnede hensyn, der ligger bag køreplanen, er at sikre, at skatteforvaltningen i de kommende kan løfte sine opgaver sikkert og effektivt.

- Det kræver styrkede faglige miljøer, en større nærhed til ledelsen og en samling af de samme opgaver under samme tag, siger Merete Agergaard i pressemeddelelsen.

Skønnet på de 1000 til 1400 stillinger bygger på, at cirka 2300 medarbejdere frem mod 2021 forlader skatteforvaltningen, fordi de går på pension. Samtidig ventes andre at få en ny stilling i en af de ny styrelser.

Der skal i de kommende tre år rekrutteres cirka 3300 medarbejdere.

I de såkaldte målbilleder for skatteforvaltningens lokationer berøres cirka 2600 stillinger. Hovedparten flyttes inden for samme region, oplyser Skat.

Når hele planen er rullet ud i 2021, vil skattevæsnet have 1800 flere medarbejdere end i 2015. Der vil være 8700 medarbejdere i den samlede forvaltning, oplyser Skat.

FAKTA: Her skal syv nye skattestyrelser ligge
Med regeringens plan "En skatteforvaltning i hele Danmark" bliver Skat nedlagt og erstattet af ni styrelser. Syv af dem er nye, og fem af dem skal placeres uden for hovedstadsområdet.

Læs om styrelserne her:

* Gældsstyrelsen

Inddrivelse af gæld til det offentlige skal ske fra Middelfart med afdelinger i Grenaa, Ringkøbing, Roskilde, Thisted, Tønder og Randers. Styrelsen kommer til at bestå af cirka 1500 medarbejdere.

* Vurderingsstyrelsen

Vurderingen af offentlige ejendomme og grunde skal ske fra Roskilde med afdelinger i Haderslev, Herning, Maribo og Aalborg. Styrelsen får 600 til 650 medarbejdere.

* Skattestyrelsen

Betaling af skatter, afgifter og moms skal ske fra hovedsæde i København og hovedområder i Ribe, Høje Taastrup og Aarhus.

Afdelinger i Fredensborg, Hjørring, Horsens, Næstved, Odense, Randers, Ringkøbing, Rønne, Skive, Struer, Svendborg, Aalborg og Haderslev. Styrelsen får mellem 3300 og 3500 medarbejdere.

* Toldstyrelsen

Afregning af told skal ske fra Aarhus med afdelinger i ti byer landet over: Billund, Esbjerg, Frederikshavn, Hirtshals, Kastrup, Nordhavn, Nørre Alslev, Padborg, Rønne og Aarhus Havn.

Styrelsen vil tælle 600 til 650 medarbejdere.

* Motorstyrelsen

Registrering og afgiftsberegning af alle motorkøretøjer skal ske fra Aalborg med afdelinger i Høje Taastrup, Odense og Aarhus. Styrelsen vil bestå af 250 til 300 medarbejdere.

* Administrations- og Servicestyrelsen

Støttefunktioner som rekruttering, HR, regnskab og indkøb på tværs af skattevæsenet er samlet i Herning med en afdeling i Høje Taastrup. Styrelsen får 300 til 250 medarbejdere.

* Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

It-systemer og data på tværs af skattevæsnet samt målrettede udviklings- og forenklingsprojekter skal styres fra København. Afdelinger i Middelfart og Aalborg. Styrelsen får mellem 900 og 1100 medarbejdere.

* De nuværende Skatteankestyrelsen og Spillemyndigheden består. Skatteankestyrelsen har kontor i København, Silkeborg og Haderslev. Spillemyndigheden ligger i Odense.

Kilde: Skatteministeriet.

Op mod 1400 skattemedarbejderes stillinger flyttes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce