Fik du lidt rigeligt med champagne og shots indenbords i går? Så læs her, hvordan du kan dulme ubehaget og trætheden.

Du er tørstig, har hovedpine, er utilpas, træt, ryster på hænderne og tænker langsomt. Og det er ikke så mærkeligt, for når du har drukket, så er der meget, der er gået galt inde i kroppen.

Hovedpinen og tørsten skyldes væskemangel. Alkohol er vanddrivende. Hjernen skrumper en lille smule, og det gør altså nas. Kroppen har mistet salt, fordi du har svedt mere. Du har sovet mindre og dårligere.

Her er, hvad du kan gøre for at få det bedre.

1. Drik vand. Ligesom vand kan forebygge hovedpine, kan det også helbrede. Kroppen er drænet for vand, så bare ind under vandhanen. For lidt vand er med til at give hovedpine.

2. Smertestillende piller tager en god del af hovedpinen.

3. Bananer er gode dagen derpå. De øger signalstoffet serotonin, som gør, at du bliver i bedre humør. Bananer er også gode til at få blodsukkeret til at stige. For lavt blodsukker kan være med til at give hovedpine og træthed.

4. Hold dig fra fed mad. Det er fristende at bestille junkfood, men det kan forværre kvalmen.

5. Drik mælk. Mælk neutraliserer maven, så drik mælk og ikke juice.

6. Snup en god middagslur. Alkoholen har nemlig gjort det svært for dig at få en ordentlig nats søvn - hvis du da overhovedet har sovet i nat.

7. Spis sund mad med salt.

De moralske tømmermænd må du selv klare!

(Kilde: Læge Jerk W. Langer)

Godt nytår!

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.

Mere om emnet

Se alle
Sådan laver du sunde nytårsforsæt

Sådan laver du sunde nytårsforsæt

Derfor har du lyst til fastfood efter nytår

Derfor har du lyst til fastfood efter nytår