Omskæring af børn, uddannelse og arveregler: Se de 4 borgerforslag, der har fået flest stemmer


Omskæring af børn, uddannelse og arveregler: Se de 4 borgerforslag, der har fået flest stemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helt almindelige borgere kan fra i år få et forslag behandlet i Folketinget, hvis man kan samle 50.000 stemmer. Èt borgerforslag fik på knap to uger nok støtteerklæringer og blev fredag behandlet - og afvist - i Folketinget. To andre forslag er godt på vej, mens i alt syv forslag har fået over 10 procent af de nødvendige stemmer. Her kan du se de fire borgerforslag, der foreløbig har fået flest stemmer.

1. Afskaf uddannelsesloftet - 53.744 stemmer
En række elevorganisation fik hurtigt samlet tilstrækkeligt med stemmer til, at et forslag om at droppe uddannelsesloftet skulle fremsættes i Folketinget. Det rykkede dog ikke ved flertallets holdning. Arkivfoto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016

En lang række elevorganisationer stillede i slutningen af januar et forslag om at tilbagerulle en lov fra 2016, der begrænsede de studerendes mulighed for at tage flere uddannelser med offentlig støtte - det såkaldte uddannelsesloft. Forslaget samlede i løbet af knap to uger de nødvendige 50.000 støtteerklæringer og blev fredag fremstillet i Folketinget. Allerede før fremstillingen havde politikerne dog meldt ud, at uddannelsesloftet står ved magt.

2. Minimumsalder for omskæring - 31.341 stemmer
Ayhan Al Kole er én af flere læger, som er stået offentligt frem og kritiseret omskæringen af raske børn. Arkivfoto

Foreningen Intact Denmark har stillet forslag om at indføre minimumsalder på 18 år for omskæring af raske børn. Foreningen mener, at Danmark forbryder sig mod Børnekonventionen ved at tillade omskæring af børn. Shu-bi-dua har givet foreningen tilladelse til at bruge sangen "En lille mands sang" til kampagnen.

3. Konfliktpenge til velfærd - 22.768 stemmer
Den offentlige sektor sparer mange lønkroner, når der er konflikt. Dem vil de faglige organisationer tilbageføre til velfærden. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix 2018

En række faglige organisationer har foreslået, at sparede lønkroner i forbindelse med en eventuel konflikt i forbindelse med overenskomstforhandlingerne for de offentlige ansatte skal placeres i en velfærdspulje, så de derfra kan blive ført tilbage til den offentlige sektor.

4. Drop arveafgiften - 9.315 stemmer
Der er allerede betalt skat af pengene, men der ikke ikke desto mindre betales 15 procent i afgift, når en arv videreføres til den nærmeste familie. Arkivfoto

En gruppe borgere foreslår at droppe arveafgiften, når en formue gives videre fra en afdød person til den nærmeste familie. Afgiften er i dag på 15 procent, men det er ikke fair, når der allerede er blevet betalt skat af formuen, lyder det i forslaget.

Omskæring af børn, uddannelse og arveregler: Se de 4 borgerforslag, der har fået flest stemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce