Arbejdet med det nye ruderanlæg, der er på vej ved motorvejsafkørslen ved Assensvej i Odense, har fra mandag lukket tre motorvejsafkørsler. Mange bilister skal ud på en omvej de næste par måneder.

Tre ramper ved motorvejsfrakørsel 52 er natten til mandag blevet lukket.

Det er frakørselsrampen mod sydvest og tilkørselsramperne fra nordvest og sydøst, der er lukket i cirka 8 uger, ifølge TV2 Fyn.

Motorvejsfrakørslerne på Assensvej er ved at blive bygget om til et såkaldt dynamisk ruderanlæg. Mens ramperne er lukket, er der forskellige omkørselsruter, man kan benytte sig af. Ruterne kan findes på odenserundt.dk.

Det er Vejdirektoratet, der er i gang med at bygge afkørslen om til et anlæg, der skal få tafikken til at glide bedre og gøre strækningen mere sikker.

Det nye anlæg er specielt, fordi det tvinger bilisterne til at køre i venstre side af vejen. Det er det første af sin slags i Danmark, men bliver allerede brugt i andre lande, eksempelvis USA.

Finansieringen af det nye anlæg kommer fra en en statslig bevilling på 17 millioner kroner fra trafikstyrelsen. Vejdirektoratet forventer, at hele ombygningen er færdig i oktober eller november.

Vejdirektoratets forslag til omkørsler

Sådan vil det nye anlæg fungere

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Efter trafikkaos: Tirsdag glider trafikken til Odense

Efter trafikkaos: Tirsdag glider trafikken til Odense

Motorvejsramper: To måneder med omkørsel

Motorvejsramper: To måneder med omkørsel

3
Virksomheder upåvirkede af motorvejsspærring

Virksomheder upåvirkede af motorvejsspærring