Omgående forbudt: Lås på vogn af ulykkestypen dumpede i test

"Min formodning er, at der er tilstrækkeligt bevis for, at fastgørelsen ved skamlen på vognen er meget utilstrækkelig, og ved forholdsvis få kontroltjek er der fundet et forholdsmæssigt for stort antal fejl, der alle har betydet, at traileren ikke var korrekt fastgjort til skamlen," hedder det i et notat, som er udarbejdet, efter at Havarikommissionen, Deutsche Bahn, DSB, politiet og Trafikstyrelsen mandag besøgte DB Cargo. Det er selskabet, som kørte det godstog, der onsdag 2. januar var impliceret i dødsulykken på Storebæltsbroen, hvor en lastbiltrailer på en godsvogn ramte et modkørende IC4-tog. Foto: Michael Bager.

Omgående forbudt: Lås på vogn af ulykkestypen dumpede i test

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Et notat efter undersøgelse af godsvogn sår tvivl om, hvorvidt lasten sidder godt nok fast.
  • Trafikstyrelsen har tirsdag med øjeblikkelig virkning forbudt brug af sættevogne monteret på såkaldte lommevogne.

En test af en godsvogn som den, der i sidste uge var involveret i dødsulykken på Storebæltsbroen, viser en utilstrækkelig låsemekanisme. Det fremgår af et notat, som TV2 er i besiddelse af.

Det fremgår ikke hos TV2, hvem der har udarbejdet notatet. Men mediet oplyser, at det er udarbejdet, efter at Havarikommissionen, Deutsche Bahn, DSB, politiet og Trafikstyrelsen mandag besøgte DB Cargo.

DB Cargo er det selskab, som stod for lastningen af det godstog, hvorfra en lasttrailer onsdag i sidste uge rev sig løs og ramte et DSB-tog. Otte blev dræbt. 16 blev kvæstet.

TV2 fremhæver følgende citat fra notatet:

"Der blev kun udført én test, da denne viste sig ikke at være låst, da den blev løftet. Der var ingen forklaring på, hvorfor testene blev standset. Min formodning er, at der er tilstrækkeligt bevis for, at fastgørelsen ved skamlen på vognen er meget utilstrækkelig, og ved forholdsvis få kontroltjek er der fundet et forholdsmæssigt for stort antal fejl, der alle har betydet, at traileren ikke var korrekt fastgjort til skamlen."

Tirsdag middag oplyser Trafikstyrelsen, at den med øjeblikkelig virkning forbyder brug af sættevogne monteret på såkaldte lommevogne. Det sker efter undersøgelser af togulykke på Storebælt.

Omgående forbudt: Lås på vogn af ulykkestypen dumpede i test

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce