Omfattende piratfiskeri på Sydfyn


Omfattende piratfiskeri på Sydfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

18 ulovlige ruser konfiskeret ved Lyø, Avernakø og Faaborg

FYN: Piratfiskeriet omkring Fyn fortsætter. Natten til tirsdag skete det igen ved de sydfynske øer, hvor 18 ulovlige redskaber blev fundet af Fiskeridirektoratets kontrollører under en razzia.

Kontrollører fra Fiskeriinspektorat Øst var på kontrolsejlads i de sydfynske farvande. Ved sejlads omkring Faaborg, Lyø og Avernakø blev der observeret flere rækker med ulovlige redskaber, fortæller vicefiskeriinspektør Claus Wille fra Fiskeridirektoratets afdeling i Fredericia.

Var i fredningszone

- Ved Lyø fandt fiskerikontrollørerne fem enkelte kasteruser, som oftest bruges til fiskeri efter ål. De manglede afmærkning og mærkning med ejerens navn og adresse. Ved Avernakø blev der fundet i alt fire blinde garn, det vil sige uden afmærkning eller mærkning, som fiskede inde i den fredningszone, som er gældende 100 meter ud fra kysten, fortæller han.

Langs kysterne ved Faaborg var der i alt ni ulovlige garn, hvoraf seks fiskede inde i fredningszonen.

- Med en fortsat målrettet kontrol og anvendelse af de skærpede sanktioner i loven skulle vi meget gerne se et fald i ulovligt fiskende redskaber. De skærpede sanktionsmuligheder er relativt nye, og vi vil følge udviklingen nøje, siger Claus Wille.

Fra 1. juni 2007 blev der indført en minimumsbøde for ulovligt fritidsfiskeri og lystfiskeri på 2.500 kroner per overtrædelse. Endvidere er det nu muligt at udelukke personer fra at drive lyst- og fritidsfiskeri i op til et år ved grove eller gentagne overtrædelser.

- Det betyder, at der i alle de overtrædelsessager, som vi netop har konstateret, vurderes at være grundlag for at indstille bøder på ikke under kr. 5.000 - kombineret med indstilling om, at de pågældende personer tillige frakendes retten til at udøve lyst og fritidsfiskeri i op til et år, idet alle overtrædelserne må betegnes som grove, påpeger Claus Wille.

Alle redskaberne er taget i bevaring af kontrollen, og Fyns Politi er orienteret om sagerne.

Omfattende piratfiskeri på Sydfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce