Kun ganske få funktioner på Region Syddanmarks sygehuse vil være i brug, hvis varslet om lockout af offentligt ansatte bliver gennemført.

Den varslede strejke fra landets offentligt ansatte i regionerne bliver mødt af at omfattende lockout-varsel. Som i resten af landet vil kun ganske få funktioner på Region Syddanmarks sygehuse blive opretholdt, hvis det ender i konflikt fra og med 10. april.

Danske Regioner friholder kun psykiatrien, det præhospitale område med ambulancer og akut behandling, abortsekretariaterne samt udgående palliative hjælpere, der yder støtte til døende.

Derudover vil alt på OUH i Odense og Svendborg samt Sygehus Lillebælts matrikel i Middelfart blive lukket ned.

Ifølge regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), der også er formand for Danske Regioner, er lockout-varslet så omfattende, fordi de varslede strejke-områder rammer tilsvarende bredt.

- Det er for eksempel røntgen- og anæstesipersonale, som påvirker muligheden for at arbejde normalt hos en række andre fagrupper. Derfor rammer strejkevarslet bredere end de 10 procent, der er udtaget. Så det er en vurdering af, i hvor høj grad strejken rammer sygehusdriften i forvejen, siger hun.

Lose og Danske Regioner mener, at det massive lockout-varsel bedst sikrer, at "vi ikke kommer til at betale store summer i løn til medarbejdere, der ikke kan lave noget, eller kun kan arbejde meget begrænset." Desuden vil der være brug for høj kapacitet efterfølgende, når man skal indhente den aflyste behandling.

Ud over sygehusene vil Syddanske Vaskerier i Odense og store dele af Regionshuset i Vejle også være omfattet af lockouten.

Se hele listen over, hvilke sygehuse, som er omfattet af lockouten her.

  • Byline billeder

    Af:

    Jeg er journalist og nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Med udgangspunkt i samfundsdelen af aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktionen i Odense skriver jeg primært om forhold i Region Syddanmark - herunder sygehusvæsenet og akutområdet. Tidligere har jeg arbejdet som erhvervsjournalist på avisen og har desuden en fortid på Jydske Vestkysten samt artikelbureauet Storyhouse. Privat bor jeg i Odense og har to børn.

Mere om emnet

Se alle
Lockout truer: Nødberedskaber på sygehusene er ikke på plads

Lockout truer: Nødberedskaber på sygehusene er ikke på plads

Jordemødre på 14 fødesteder har modtaget lockout-varsel

Jordemødre på 14 fødesteder har modtaget lockout-varsel

1
Ingen forsinkelser: Nyt OUH-byggeri går fri af lockout

Ingen forsinkelser: Nyt OUH-byggeri går fri af lockout