Tirsdag aften kimede telefonen hos indsatsleder fra Beredskab Fyn, Kenneth Hørdum, da borgere opdagede olien i vandet ved Gambøt på Thurø.

En film af regnbuefarvet olie har tirsdag aften lagt sig og havvandet ud for Gambøt Lystbådehavn på Thurø.

Det fortæller indsatsleder fra Beredskab Fyn Kenneth Hørdum.

Han fortæller også, at situationen er under kontrol.

- Det er et tyndt lag, der har lagt sig ovenpå vandet. Den slags, der normalt vil fordampe hurtigt, men fordi det er så koldt i dag, tager det længere tid. Når det er så lidt, som det ser ud til at være, er det heller ikke noget, vi kan fjerne, siger han.

Derfor er sagen nu overdraget til miljøafdelingen i Svendborg Kommune. I morgen går folk herfra i gang med at undersøge omfanget nærmere. Og finde synderen.

- Vi ved endnu ikke, hvor olien kommer fra eller præcis, hvor slemt det er. Men meget lidt olie kan sprede sig over et stort areal, når det ligger sig som en tynd film, siger Kenneth Hørdum.

Det er altså med stor sandsynlighed et mindre olieudslip, der har farvet vandet i alle farver og fået flere til at ringe beredskabet op.

Heldigvis er det også smurt så tyndt ud, at der ikke er fare for hverken fugle eller fisk, lyder vurderingen fra indsatslederen.

  • Jørgensen_Kristina_Lund_(2015)_15

    Af:

    Jeg har siden 2012 været uddannelsespolitisk journalist på Samfundsredaktionen med ansvar for at dække for uddannelse og dannelse af vores børn. Fra vuggestue til de højere læreranstalter. Jeg har været på Fyens Stiftstidende siden 2005 og har tidligere skrevet for weekendredaktionen, erhverv, web, og tillæg. Jeg bor i Odense og har tre børn.