O.k. at journalist spiste levende jomfruhummer


O.k. at journalist spiste levende jomfruhummer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En dansk journalist er blevet frikendt af Færøernes Ret, efter at han i 2005 spiste en jomfruhummer som en del af en madreportage.

Den danske journalist Henrik Kerrn-Jespersen får ingen straf for i 2005 at have spist en jomfruhummer på Færøerne. Henrik Kerrn-Jespersen, der skriver for Politiken, stod tiltalt for dyremishandling under den færøske dyreværnslov.

Der blev under domsafsigelsen i Færøernes Ret i Thorshavn lagt vægt på, at jomfruhummere på grund af deres manglende centralnervesystem ikke bør omfattes af beskyttelsen i dyreværnsloven.

- Henrik er rigtig glad. Han har jo bare passet sit arbejde som kultur- og madjournalist ved at fortære den jomfruhummer. Så det har været ubehageligt for ham at have sagen kørende, som om han har gjort noget forkert, siger hans forsvarer, advokat Tyge Trier.

Den danske journalist beskrev i en artikel i Politiken fra 2005, hvordan han pillede haleskjoldet af den levende jomfruhummer med en kniv og spiste den, mens hummeren stadig sprællede.

Anklagemyndigheden krævede en bødestraf på 1000 kroner til Henrik Kerrn-Jespersen og to andre journalister, som også deltog i jomfruhummerspisningen, samt fængsel til den virksomhedsejer, der serverede fiskene. De andre tiltalte i sagen er ligeledes blevet frifundet.

Tyge Trier ser med frifindelsen optimistisk på en lignende sag i Østre Landsret i marts, hvor en DR-journalist er tiltalt for dyremishandling mod 12 småfisk, fordi hun i forbindelse med et tv-program demonstrerede, hvordan en særlig skælshampoo var skadelig ved at hælde shampooen ned i et akvarium med de 12 fisk som døde.

- Det er klart, at frifindelsen af Henrik Kerrn har en klar relevans i den sag, siger Tyge Trier.

O.k. at journalist spiste levende jomfruhummer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce