Også flere dyre-sager på landsplan


Også flere dyre-sager på landsplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadig flere henvender sig til Dyrenes Beskyttelse med sager om nødlidende dyr. Til gengæld falder antallet af alvorlige sager, hvor politiet må tage affære.

For tredje år i træk stiger antallet af henvendelser til Dyrenes Beskyttelse om vanrøgtede, nødstedte eller herreløse dyr.

Foreningen håndterede i 2009 knap 3500 dyreværnssager. Det er en stigning på 13 procent siden 2008. Ifølge Dyrenes Beskyttelse skyldes stigningen i sager om vanrøgtede dyr både større viden om mulighederne for at kontakte foreningens lokale kredsformænd, og at den økonomiske krise spiller ind.

- Selv om vi allerhelst undgår dyreværnssager, er det dog glædeligt, at flere og flere kontakter vores kredsformænd, når dyr kommer i nød. Det betyder, at flere dyr bliver reddet, siger Jens Svenningsen, dyreværnsinspektør i Dyrenes Beskyttelse.

Af de 3500 henvendelser førte de 2200 til konkret hjælp, mens en tredjedel af sagerne viste sig at være grundløse og ofte bundede i nabostridigheder.

Den hyppigste årsag til, at en ejer forsømmer sit dyr, er uvidenhed. Omkring 480 tilfælde af dyreværnssagerne i 2009 skyldes manglende kendskab til dyrenes behov. Dårlige sociale forhold er også en hyppig årsag. 243 dyreværnssager i 2009 bundede i social nød.

Katte kommer oftest i knibe. I næsten halvdelen af alle henvendelser er katte involveret, mens hunde kommer på andenpladsen. Henvendelser om heste, kvæg og får er der færre af. Men de involverer til gengæld ofte mange dyr.

Selv om antallet af sager stiger, så falder antallet af sager, hvor politiet involveres. Langt de fleste sager løser gennem samtaler eller ved at få overdraget dyrene til andre. Derfor er antallet af politianmeldelser de seneste tre år faldet fra 145 til 107.

Også flere dyre-sager på landsplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce