Indvandrergruppen Black Army står angiveligt bag groft hærværk mod poolcafé på Skibhusvej i Odense onsdag aften. Politiet efterlyser oplysninger om årsagen til hærværket.

Fyns Politi efterlyser oplysninger fra folk, der ved, hvad årsagen til et voldsomt hærværk mod Poolcaféen på Skibhusvej i Odense onsdag aften var.

Poolcaféen på Skibhusvej blev onsdag aften udsat for voldsomt hærværk, der ifølge politiet blev begået af folk fra indvandrergruppen Black Army.

I alt 21 mennesker er blevet anholdt i forbindelse med sagen, oplyser Fyns Politi.

- Der er personer, der med en økse er gået løs på butiksfacaden derude. Der er blandt andet smadret nogle ruder og en indgangsdør, siger vagtchef Christian Rasmussen til Ritzau.


Flere anholdt i løbet af aftenen

Politiet fik anmeldelsen klokken 19.50, men da patruljevogne nåede frem til Poolcaféen, var gerningsmændene væk.

- Vi træffer ikke nogen, da vi kommer derud, men vi kan så køre til Nyborgvej, hvor der er et klubhus tilhørende Black Army. Der får vi i løbet af noget tid anholdt 17 personer.

- Det er både nogle, som vi mistænker for at have deltaget i det ude på Skibhusvej, men også andre, som opfører sig dårligt over for politiet, siger Christian Rasmussen.

Yderligere tre personer blev efterfølgende anholdt, da de troppede op ved politigården i Odense, mens den sidste af de 21 senere på aftenen blev anholdt i nærheden af Black Armys klubhus.

14 af de anholdte sigtes for grov forstyrrelse af den offentlige orden, mens resten sigtes for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Der vil senere blive taget stilling til, om nogle skal fremstilles i grundlovsforhør i løbet af torsdagen.

- Vi kan ikke give noget motiv til det her. Hvis nogen har set eller hørt noget omkring det, vil vi rigtig gerne høre fra dem, lyder det fra Christian Rasmussen.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Mere om emnet

Se alle
15
Politiets teori efter hærværk: Bander ville teste styrken

Politiets teori efter hærværk: Bander ville teste styrken

5
14 stadig anholdt efter café-hærværk

14 stadig anholdt efter café-hærværk

25
Efter hærværk mod poolcafé: 17 personer anholdt ved Black Armys klubhus

Efter hærværk mod poolcafé: 17 personer anholdt ved Black Armys klubhus