Øksemanden var ansat hos Dansk Røde Kors


Øksemanden var ansat hos Dansk Røde Kors

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 28-årige somalier, der er varetægtsfængslet for attentatet mod tegnere Kurt Westergaard, har arbejdet på tre af Røde Kors centre for børn og unge.

Så sent som dagen før overfaldet på tegneren Kurt Westergaard var en 28-årig somalier på vagt på et Dansk Røde Kors center, hvor han skulle tage sig af unge uledsagede indvandrere. Det skriver jp.dk.

Somalieren er sigtet og varetægtsfængslet for økseangrebet på tegneren.

Dansk Røde Kors bekræfter, at somalieren igennem et vikarbureau har haft vikararbejde på tre af Dansk Røde Kors' centre.

Det drejer sig om centrene i Gribskov, Sjælsmark og Avnstrup, hvor der opholder sig børn og unge i alderen 15-17 år, som typisk er kommet til Danmark som uledsagede flygtninge. Somalieren har arbejdet med at beskæftige børnene og de unge med forskellige aktiviteter.

Lederen af Dansk Røde Kors' Asylafdeling, Jørgen Chemnitz, har først torsdag fået kendskab til somalierens ansættelse i organisationen. Han siger, at Røde Kors over for vikarbureauet Mano Crew har sikret, at der hverken var nogen plettet straffeattest eller nogen problemer i forhold til den såkaldte børneattest, som der skal sikre, at ingen med en sexdom kan ansættes:

- Vi mener, at vi har garderet os ved at kræve de to attester, og der er da heller ikke nogen blandt det faste personale, som har arbejdet sammen med den pågældende somalier, der har haft noget som helst at udsætte på ham. Desuden har vi det princip, at en vikar ikke får lov at arbejde alene med børnene, siger Jørgen Chemnitz til jp.dk.

Ifølge oplysninger fra vikarbureauet Mano Crew har den 28 årige somalier arbejdet i bureauet i tilsammen 600 timer, men det er ikke opgjort, hvor mange af disse timer, han har arbejdet for Dansk Røde Kors.

Øksemanden var ansat hos Dansk Røde Kors

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce