Øksemand med i toppen af terrorgruppe


Øksemand med i toppen af terrorgruppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den mand, der angreb Kurt Westergaard var måske på vej til at indtage en ledende position i terrororganisationen al-Shabaab.

Den 28-årige dansksomalier, der nytårsdag overfaldt Muhammedtegneren Kurt Westergaard, havde en langt højere placering i den somaliske organisation al-Shabaab, end det hidtil har været kendt, skriver Politiken Søndag.

Det oplyser en højtstående kilde i den kenyanske efterretningstjeneste, som udtaler sig til Politiken på betingelse af anonymitet.

Han fortæller, at dansksomalieren var udset til at erstatte den daværende efterretningschef i al-Shabaab, da dansksomalieren i sommer blev anholdt af kenyansk politi.

- Den hidtidige efterretningschef blev hårdt såret i juni. Vi havde fået efterretninger om, at der var en dansker på vej for at overtage jobbet, siger kilden til Politiken og nævner hele navnet på den mand, der nu sidder fængslet i Danmark - sigtet for drabsforsøg på Muhammedtegneren.

Den 28-årige dansksomalier blev 30. juli 2009 anholdt i et rækkehus i Nairobibydelen Eastleigh, hvor antiterrorpolitiet samme morgen havde arresteret fem andre i jagten på mulige terrorister forud for den amerikanske udenrigsminister Hillary Clintons besøg i byen.

De kenyanske efterretningsmyndigheder mener, at en af de anholdte var den hidtidige efterretningsleder. Han havde netop fået amputeret sit ene ben. Myndighederne formoder, det var sket, efter at han havde været i kamp i Somalia. Derfor kunne han ikke længere bestride jobbet, og der skulle findes en afløser. Ifølge den højtstående kilde var det den 28-årige dansksomalier.

- De ledte efter et sted at placere ham i Østafrika. Vi ved ikke præcis hvor. Men siden Kenya er tæt på Somalia, ville det være et godt bud«, siger kilden til Politiken.

Øksemand med i toppen af terrorgruppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce