Den somaliske mand, der er fængslet for angrebet mod tegneren Kurt Westergaard, kommer ud af isolation i fængslet. Men fængslingen forlænges med fire uger.
Østjyllands Politi mener ikke længere, at det af hensyn til efterforskningen er nødvendigt at have den 28-årige somalier, der er sigtet for overfald på tegneren Kurt Westergaard, siddende i isolationsfængsel.

Anklager Poul Gade oplyser, at varetægtsfængslingen ventes forlænget tirsdag med yderligere fire uger ved retten i Århus. Det sker uden, at den sigtede bliver fremstillet i retten.

Ved grundlovsforhøret den 2. januar blev øksemanden i første omgang sigtet for at ville dræbe Kurt Westergaard, der har lavet de kontroversielle Muhammed-tegninger.

Siden har politiet udvidet sigtelsen, så den også handler om forsøg på at overtræde straffelovens terrorparagraf.

Politiet mener, at manden ved angrebet i rækkehuset i Viby også forsøgte at skræmme befolkningen og destabilisere samfundet, og at han har ønsket at begrænse ytringsfriheden og den offentlige debat.

Om aftenen 1. januar trængte manden ind i Kurt Westergaards hjem. Tegneren forskansede sig i et sikret rum, og da politiet dukkede op, blev den ubudne gæst såret af pistolskud.

Manden har nægtet, at han var ude på at slå Westergaard ihjel.