Øksemand kan ende på tålt ophold


Øksemand kan ende på tålt ophold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det vil formentlig ikke være muligt at sende 28-årig somalier tilbage, selv hvis han skulle blive udvist for angrebet på Westergaard. Landet er for farligt.

Selv hvis den 28-årige somalier, der er sigtet for fredag aften at angribe Muhammed-tegneren Kurt Westergaard med økse, bliver dømt for drabsforsøg og får en udvisningsdom, så bliver det svært at få ham ud af landet. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Lige nu sidder 43 afviste asylansøgere fra Somalia i Danmark, fordi de ikke kan sendes hjem. På grund af borgerkrigen i det østafrikanske land er der ingen regering at lave aftaler om tvangsudsendelse med.

- På baggrund af den aktuelle politiske og sikkerhedsmæssige situation i Somalia vurderes det fortsat ikke muligt inden for den nærmeste fremtid at skabe forudsætningerne for tvangsmæssige udsendelser til andre områder i Somalia end Somaliland, siger politiassessor ved Rigspolitiet Britt Rønne.

Somaliland er en provins i det nordlige Somalia, men den 28-årige somalier kommer fra selve Somalia.

I 2008 fik PET udvist en tunesisk mand for terrorplaner mod Kurt Westergaard. Men tuneseren er indtil videre ikke blevet sendt hjem og er nu en af 34 udlændinge på såkaldt tålt ophold. Mange har udstået domme for vold eller narko, men kan ikke udvises, fordi de risikerer tortur.

Dansk Folkeparti integrationsordfører, Martin Henriksen, vil have nabolandene til for eksempel Somalia til at tage imod de uønskede udlændinge.

Øksemand kan ende på tålt ophold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce