Økologien gror stærkt verden over


Økologien gror stærkt verden over

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økologiens fremgang fortsætter globalt med flere landmænd og større arealer. I 2008 blev der solgt økologiske produkter verden over for 250 milliarder kroner.

Økologien breder sig verden over. Klodens samlede økologiske areal voksede i 2008 til 35 millioner hektar - en vækst fra året før på næsten tre millioner hektar.

Det viser nye tal fra den globale økologiorganisation, IFOAM, som netop er fremlagt på verdens største økologimesse, BioFach, i Nürnberg. Her deltager Danmark også.

Samtidig har næsten nye 200.000 landmænd verden over kastet sig over økologien på bare ét år. Ved udgangen af 2008 var der næsten 1,4 millioner økologiske landmænd i verden mod 1,2 millioner året før.

Udviklingen er der en naturlig forklaring på ifølge Uffe Bie, formand for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer.

- I en periode med økonomisk modgang kigger landmænd en ekstra gang på omkostningerne. Det er nærliggende at skifte udgifter til sprøjtemidler og kunstgødning ud med en økologisk dyrkningsteknik, hvor man opbygger jordens naturlige frugtbarhed i stedet, siger han. Samtidig understøttes udviklingen af et voksende marked og efterspørgsel.

De seneste 10 år har økologien for alvor slået sig fast som en global handelsvare for forbrugere, der vil have naturlige produkter og samtidig tage hensyn til miljø og dyrevelfærd.

Ifølge analyseinstituttet Organic Monitor blev der i 2008 solgt økologiske produkter til en værdi af 270 milliarder kroner.

25 danske stande deltager sammen med 22 nordiske i et fælles fremstød på økomessen BioFach.

Økologien gror stærkt verden over

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce