Medstifter af Odense Fødevarefællesskab, Tine Gudrun Petersen, er blevet udvalgt til Måltidstænketanken, som skal udbrede en bedre madkultur blandt danskerne

Fyn bliver nu repræsenteret i den såkaldte Måltidstænketank, som fødevareminister Dan Jørgensen (S) nedsatte i starten af september.

I forbindelse med en udvidelse af antallet af medlemmer har medstifter af Odense Fødevarefællesskab, Tine Gudrun Petersen, fået en plads i tænketanken, der blandt andet har fået til opgave at komme med en række nye råd til gode måltider, der kan supplere de gængse kostråd fra Fødevarestyrelsen.

Valget er netop faldet på Tine Gudrun Petersen på grund af hendes engagement i det succesfulde fødevarefællesskab, som i dag har over 700 medlemmer, der igennem fællesskabet får adgang til lokale, økologiske fødevare til en rimelig pris.

Et oplagt valg

Ifølge fødevareminister Dan Jørgensen (S) var Tine Gudrun Petersen et oplagt valg til Måltidstænketanken.

- Tine har alt det, vi har søgt efter hos de nye medlemmer til Måltidstænketanken. Hun har et stort engagement og praktisk erfaring med at dyrke madkulturen i en travl hverdag på et stramt budget. Så jeg forventer, at hun bliver et spændende og energisk medlem af Måltidstænketanken, siger Dan Jørgensen.

Tænketanken mødes for første gang næste mandag og skal i starten af det nye år komme med deres anbefalinger til en forbedret dansk madkultur. Derefter vil tænketanken blive opløst igen.

  • Nyeng_Jonas_Ancher_(2015)_008

    Af:

    Når jeg er på arbejde, skriver jeg både langt og kort om menneskers meninger og liv og om magtmisbrug og udfordringerne i det samfund, vi alle er en del af. Når jeg ikke er på arbejde, lever jeg mit liv i Strib på Vestfyn med min kone og vores to børn. Hvis du har en historie, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
4
Tredje sure smiley på fire måneder

Tredje sure smiley på fire måneder

3
Fødevarestyrelsen: - OUH burde have tænkt sig om

Fødevarestyrelsen: - OUH burde have tænkt sig om