Anna Raabjerg bor i Paris og var ude og spise under fredagens terrorangreb. Her følger hendes oplevelse af aftenen.

Odenseanske Anna Raabjerg er 20 år og har boet i Paris siden august, da hun flyttede til den franske hovedstad for at arbejde for den franske restaurantkæde Cojean. Fredag aften var hun på vej ud og spise sammen med sin roomie og en veninde fra Odense, da angrebene startede.

- Vi sidder i metroen, da vores udlejer fra Danmark kontakter os og spørger, om vi er ok. Vi får at vide, at der har været nogle skyderier i Paris - men ikke mere end det, fortæller Anna Raabjerg.

De tre veninder kommer ud af metroen i den parisiske bydel Montmartre, hvor de skal spise. På restauranten står det dog hurtigt klart for de tre piger, at der er noget helt galt.

- Folk hjemme fra Danmark bliver ved med at ringe til os for at høre, om vi er ok. Vores mobiler ringer hele tiden. Det samme sker i resten af restauranten, hvor alle taler i telefon. Nogen græder. Tjenerne prøver at få os til at slappe af, men der er nogle amerikanere, der bliver ved med at køre stemningen op. Det hele er meget ubehageligt, fortæller Anna Raabjerg.

På et tidspunkt i løbet af aftenen, går det op for de tre veninder, at de ikke kan komme tilbage til deres lejlighed. Den ligger nemlig midt mellem flere af stederne, hvor der er blevet skudt. De ved dog ikke, hvor de skal tage.

- Jeg ringer rundt til alle de hoteller indenfor gå afstand, jeg kan finde. Vi har ikke lyst til at være længere udenfor end højst nødvendigt, men alt er booket alle steder. Der er ikke plads til os, fortæller Anna Raabjerg.

Fransk tjener stepper up

Da restauranten lukker ved de tre veninder stadig ikke, hvor de skal tage hen. De sætter sig udenfor restauranten. De er i chok og har svært ved at overskue situationen.

- Vi sidder der, da en af tjenerne kommer ud. Han tilbyder at køre os til et hotel i den anden ende af byen, hvor vi kan overnatte. Vi ringer og finder ud af, at der er plads på hotellet, så vi kører med ham, fortæller Anna Raabjerg.

Turen gennem Paris viser sig naturligt nok at være meget anderledes end normalt.

- Det var helt surrealistisk. Der var stort set tomt og ingen mennesker - de eneste biler på gaden var politibiler og taxaer. Normalt er der masser af mennesker og traffik. Surrealistisk med en meget trykket stemning, fortæller hun.

De tre veninder når frem til hotellet, hvor de overnatter. Morgenen efter står de op og kører så tæt på lejligheden, som de kan komme. Resten af turen går de. De kommer blandt andet forbi den cambodjanske restaurant, der blev ramt af et af skyderierne.

- Folk var allerede i gang med at lægge blomster ved restauranten. Der var folk på gaden, men der var ingen smil. Man kunne mærke at alle var påvirket af det, der var sket. Stemningen er trykket og præsidenten har udråbt de næste tre dage til sørgedage, fortæller hun.

Anna Raabjerg og hendes tre veninder skal ud og handle, når hun er færdig med interviewet. Derefter skal de ikke mere ud denne lørdag.

- Vi tager en stille og rolig aften hjemme i lejligheden, slutter hun.

Mere om emnet

Se alle
Efter angreb i Paris: Størknet blod fjernes fra gaderne

Efter angreb i Paris: Størknet blod fjernes fra gaderne

Vidne: - Parisere trodser frygten og shopper

Vidne: - Parisere trodser frygten og shopper

Odenseaner i Paris: - Jeg skulle have været på stadion

Odenseaner i Paris: - Jeg skulle have været på stadion