Bandemedlemmer i det vestlige Aarhus fører sig nu frem som medlemmer af Black Army. Det får Østjyllands Politi til at bede om hjælp fra deres fynske kolleger.

Black Army er ikke længere et fynsk fænomen med rod i Vollsmose.

Banden opererer nu også i det vestlige Aarhus. Det skriver Århus Stiftstidende torsdag.

Bandens formål med at slå sig ned i det jyske er endnu ikke klarlagt, men politiet slår dog fast, at det er lokale bandemedlemmer, der nu fører sig frem under Black Army's fane.

- Der er ingen tvivl om, at det er kriminelle folk. Vi kender dem ganske godt i forvejen. Den eneste forskel er sådan set, at de nu er begyndt at tage Black Army-uniform på, siger vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen til Århus Stiftstidende.

Fyns Politi: Black Army etablerer sig i Aarhus

For at sætte hårdt mod hårdt så effektivt som muligt rådfører Østjyllands Politi sig derfor med deres fynske kollegaer, fortæller Thomas Anderskov, der er leder af Fyns Politi's afdeling for efterforskning af organiseret kriminalitet.

- Vi har talt sammen i dag, og det viser sig, at Black Army tilsyneladende har valgt at slå sig ned i Aarhus, siger Thomas Anderskov til Fyens.dk.

Selv ønsker han ikke at udtale sig om de jyske forhold, men bekræfter, at Fyns Politi lige nu ruster deres kollegaer i Jylland til kampen mod den ellers fynske bande.

Vidergiver erfaringer fra Vollsmose

- Vi vidergiver vores erfaringer med bandens opstart her i Odense og kan sige noget om centrale aktører.

- Derudover videregiver erfaringer fra Vollsmose, hvor politiet har kørt hårdt på Black Army, og hvad det har betydet i forhold til at skabe tryghed i området, siger Thomas Anderskov og kommer med et bud på, hvad indvandrerbanden kan have af hensigter i Aarhus.

- Banden udøver samme former for kriminalitet som rockerne, og det er blandt andet noget med våben og narko. Men afpresning er også en del af det, siger Thomas Anderskov til Fyens.dk.

Mere om emnet

Se alle
Lukket hashklub: Gæst og lejer sigtet efter besøg

Lukket hashklub: Gæst og lejer sigtet efter besøg

Hashklub-lejer: Politiet er fulde af pis

Hashklub-lejer: Politiet er fulde af pis

4
Mangler du din hest?: Vallak fundet i boligområde

Mangler du din hest?: Vallak fundet i boligområde