Odense suger forbrugere til sig


Odense suger forbrugere til sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynboerne tager i stigende grad til øens hovedstad, når der skal købes stort ind.

Når kreditkortet rigtig skal svinges, så tager fynboerne til Odense, for her er det hele.

I årene fremover bliver den fynske hovedstad en endnu kraftigere magnet, vurderer rådgivningsvirksomheden Cowi, der har analyseret den fynske detailhandel.

Et nyt kæmpe Ikea vil suge forbrugere til, og det samme vil det planlagte nye butikscenter på den gamle slagterigrund. Landets største indkøbscenter, Rosengårdcentret, udvider til stadighed, og motorvejen til Svendborg virker som et sugerør mod Sydfyn.

"Odense er i en klasse for sig og har som regionalt handelscenter på Fyn det klart største detailhandelsmæssige udviklingspotentiale", vurderer Cowi. Odenses konkurrenter er slet ikke de andre byer på Fyn, men skal findes blandt de største handelsbyer i Trekantområdet.

Fra Odense med 158.000 indbyggere er der et stort spring ned til øens næststørste by, Svendborg, med 27.000 indbyggere.

Svendborg skal dog nok klare sig som attraktiv handelsby i fremtiden, og Odenses magnetiske evner er heller ikke, hvad der generer Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann, mest.

- Hvad, der er godt for Odense, er godt for hele Fyn, siger Lars Erik Hornemann.

- Til gengæld kæmper vi mod en planlov, der forhindrer, at vi kan etablere større forretninger på indfaldsvejene til Svendborg.

- Vi får jævnligt henvendelser fra butikskæder, der gerne vil åbne forretninger uden for Svendborg, men det tillader den nuværende planlov kun byer med over 40.000 indbyggere, og det generer os voldsomt, siger Lars Erik Hornemann.

Odense suger forbrugere til sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce