Odense kæmper med regningerne

Det nye budget i Odense efterlader et hul på 60 - 70 millioner kroner.
Foto: John Fredy

Odense kæmper med regningerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods voldsomme investeringer i skoler, institutioner og fritidsanlæg kæmper byen med at få økonomien til at nå sammen

Mange millioner kroner til miljø, skoler, daginstitutioner, nye flotte idrætsanlæg og renovering af gamle faldefærdige bygninger. Og samtidig et gabende hul på 60-70 millioner kroner i den del af kommunekassen, som tager sig af den daglige drift.

Det er situationen, dagen efter at alle partier i Odense Byråd - på nær Enhedslisten - har skrevet under på kommunens nye budget.

Underskuddet skyldes blandt andet flere anbringelser af børn og unge og et kæmpe underskud på bybusserne, og der er endnu ikke taget stilling til, hvordan pengene skal findes - og hvor der skal skæres.

- Det er dybt bekymrende, at økonomien i Odense Kommune lader til at være i så dårlig stand, mener rådmand Anker Boye (S).

Hos SF glæder man sig dog over, at det lykkedes at få sat et tydeligt miljø-aftryk på forliget, selv om partiet på den måde siger ja til store besparelser på børn- og ungeområdet.

- Økonomien på børn- og ungeområdet ser rigtig presset ud. Men uden budgetaftalen ville det have set værre ud. Vi skal have en anden regering, hvis vi skal gøre noget mere på det her område, siger Stina Willumsen (SF).

Borgmester Jan Boye (K) vælger at fokusere på de mange nye anlæg og initiativer, som de 850 millioner kroner fra salget af Odense Energi går til sammen budgettets store satsning på miljøet.

Odense kæmper med regningerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce