Odense-dørmand dømt for racisme

Det var racediskrimination, da en odenseansk dørmand afviste en gruppe brasilianere fra et diskotek i marts 2008. Det fastslog Østre Landsret i dag. Her ses Patricia Nielsen, Pedro Moreira, Danielle Ipsen og Alessandro Auves Dos Santos, der blev forment adgang til diskotek Mosaik.
Foto: Christian Brandt

Odense-dørmand dømt for racisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var racediskrimination, da en odenseansk dørmand afviste en gruppe brasilianere fra et diskotek i marts 2008. Det fastslog Østre Landsret i dag.

Fem unge brasilianere fra Odense har nu fået landsrettens ord for, at de blev diskrimineret, da de sidste år i marts blev nægtet adgang til diskoteket Mosaik i midtbyen.

Østre Landsret vurderer, at den 28-årige dørmand afviste de unge på grund af deres hudfarve og idømte manden en bøde på 1000 kroner. Dermed omgjorde landsretten byrettens frikendelse af dørmanden.

Dørmanden selv har tidligere forklaret, at han sagde nej til brasilianerne af frygt for en gruppe ballademagere med indvandrerbaggrund, som han minutter forinden havde afvist. Ballademagerne havde weekenden forinden gjort sig uheldigt bemærket på et af byens andre diskoteker og måtte derfor ikke komme ind på Mosaik. Derfor var han bange for konsekvenserne, hvis han lukkede brasilianerne ind for næsen af de andre afviste.

Samtidig forklarede han dog også, at diskoteket havde et uskrevet kodeks for, hvor mange unge med indvandrerbaggrund, der måtte komme ind i løbet af en aften. Diskoteksejeren har tidligere fået en bøde i samme sag.

Odense-dørmand dømt for racisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce