Den 20. oktober sidste år gik der brand i et togsæt på Odense Banegård. Omkostningerne løber op i 30 millioner kroner.

Den mest omfattende togbrand i 10 år kommer til at koste 30 millioner kroner, vurderer DSB ifølge en netop offentliggjort redegørelse fra Havarikommissionen.

Et IC3-tog rullede torsdag den 20. oktober ind på Banegården i Odense med flammer slikkende op af togets sider. To DSB-medarbejdere måtte efterfølgende på skadestuen til observation for røgforgiftning, men derudover kom ingen til skade under branden. 50 personer måtte evakueres.

Da alle var kommet sikkert af toget, koblede lokoføreren den brændende del af toget fra, hvorefter han kørte det brændende togsæt 100 meter frem, så det kom væk fra perrontag og stationsbygning.

Fire dage efter branden gik Dansk Brandteknisk Institut i gang med at undersøge branden, men det har taget tid at finde årsagen til branden. Konklusionen blev, at branden med al sandsynlighed skyldtes varme fra en varm motordel, der har anstændt forstøvet hydraulikolie.

Undersøgelserne af togsættet viste omfattende brandskader i undervognen, hvor særligt områderne mellem bagerste motor og bogie, den drejelige del af hjulsættet, og ved området mellem motor og dieselolietank havde fået store skader.

De samlede omkostninger til reparation vurderes at løbe op i 30 millioner kroner.

DSB ønsker dog endnu ikke at udtale sig om, hvordan man finansierer omkostningerne ved branden.Se videoen øverst i artiklen.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.

Mere om emnet

Se alle
Kompliceret at finde årsag: Togbrand i Odense er den mest omfattende i over 10 år

Kompliceret at finde årsag: Togbrand i Odense er den mest omfattende i over 10 år

1
Kraftig røgudvikling: Tog aflyst mellem Odense og Fruens Bøge

Kraftig røgudvikling: Tog aflyst mellem Odense og Fruens Bøge

1
Ild i IC3-tog: Brandårsag en måned undervejs

Ild i IC3-tog: Brandårsag en måned undervejs