OVERBLIK: Seks dage med flygtningekaos i Danmark


OVERBLIK: Seks dage med flygtningekaos i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tog med hundreder af flygtninge og migranter ankom til København fredag. De fleste rejste videre til Sverige

Det har været seks hektiske døgn, siden Danmark for alvor blev trukket ind i den europæiske flygtningekrise. Det skete, da de første af indtil videre cirka 4000 migranter og flygtninge søndag kom via tog og færger fra Tyskland.

Her er status for situationen i Danmark fredag aften ved slutningen af dag nummer seks:

* I løbet af det seneste døgn fra torsdag til fredag aften er 1014 flygtninge og migranter kommet til Danmark over grænsen til Tyskland, har Syd- og Sønderjyllands Politi oplyst.

* 18 af dem har søgt asyl i Danmark.

* Dermed er over 4000 flygtninge og migranter kommet til Danmark siden søndag. Heraf har omkring 728 af dem søgt asyl i Danmark.

* Politiet har nået at registrere 480 asylansøgeres oprindelsesland og nationalitet siden søndag. Størstedelen af ansøgerne udgøres af afghanere, irakere og særligt syrere.

* Fredag aften var det ikke muligt at få at vide fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, om flygtninge og migranter er kommet til landet over Lolland siden fredag morgen. Natten til fredag var stille efter flere dage med mange nyankomne.

* Fredag eftermiddag ankom et tog fra Tyskland med hundredvis af flygtninge og migranter til Hovedbanegården i København. Politiet var ikke til stede, og de fleste mennesker rejste videre til Sverige.

* Torsdag gav politiet nemlig frit lejde til flygtninge, der ikke ønsker at søge asyl i Danmark og vil rejse videre til blandt andet Sverige. Regeringen bakker op om beslutningen.

* Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg forklarede på et pressemøde torsdag, at politiet ikke kan tilbageholde udlændinge, medmindre de søger asyl.

* Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) roste politiets indsats og undrede sig samtidig over, at så mange mennesker ikke ønsker asyl i Danmark.

* Fredag afviste udenrigsminister Kristian Jensen (V) kritikken fra den svenske statsminister, Stefan Löfven, som mener, at Danmark bør registrere de mange flygtninge og migranter. Danmark lever op til samtlige forpligtelser, mener Kristian Jensen.

* Politi, frivillige og hjælpeorganisationer lukkede torsdag ned for indsatsen ved skolen og sportshallen i Rødbyhavn, som havde fungeret som opholdssted for de nyankomne.

* DSB lod de mange flygtninge og migranter rejse gratis med togene. Det stoppede selskabet dog med igen fredag.

* Auderød Asylcenter i Nordsjælland genåbnede torsdag for en periode på to til tre måneder. Også I Ebeltoft er et asylcenter genåbnet for at supplere Center Sandholm og Center Avnstrup.

Kilder: Røde Kors, Halsnæs Kommune, politiet

OVERBLIK: Seks dage med flygtningekaos i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce