OVERBLIK: Det ved vi om svensk grænsekontrol


OVERBLIK: Det ved vi om svensk grænsekontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svensk grænsekontrol skal ikke gøre det sværere at få asyl, siger svenske myndigheder.

Sverige indfører torsdag klokken 12 en midlertidig grænsekontrol, som betyder, at der vil blive foretaget stikprøver og udbedt identifikation fra passerende borgere.

* Bliver man stoppet uden identifikation, har man tre muligheder. Man kan søge asyl i Sverige, man kan tage tilbage til Danmark, eller man kan finde en alternativ rute uden om Sverige.

* Den svenske udlændingestyrelse Migrationsverket, ønsker ikke færre asylansøgere, forklarer generaldirektør Anders Danielsson.

- Det handler absolut ikke om, at der skal komme færre mennesker hertil. Vores opgave er at værne om asylretten. Det handler om, at mennesker som kommer hertil skal kunne samles op af samfundet så hurtigt som muligt.

* Sverige lukker ikke deres grænser. "I så fald ville vores politistyrke slet ikke række," siger Börje Öhman, pressechef ved det svenske politi.

* Midlertidig grænsekontrol er undtaget af Schengen-traktaten, der ellers påbyder fri bevægelighed mellem EU's grænser.

* Politiet kan i en periode, uden at bryde reglerne i Schengen-samarbejdet, rutinemæssigt kontrollere identiteten af ​​personer, der passerer grænsen uden at have nogen mistanke om kriminalitet.

* Det kræver dog "en alvorlig trussel mod den offentlige orden eller indre sikkerhed".

* Eksempelvis genindførte Tyskland midlertidig grænsekontrol ved nogle af landets grænser i perioden 26. maj til 15. juni i år. Det skete i lyset af mulige trusselsscenarier i forbindelse med G7-topmødet 7. og 8. juni i den tyske by Elmau.

* Frankrig vil desuden også indføre grænsekontrol op mod klimatopmødet i Paris senere i år.

* Da Anders Bering Breivik begik et terrorangreb mod øen Utøya i Norge, indførte svenskerne også midlertidig grænsekontrol.

* - Konkret indebærer grænsekontrollen, at vi kommer til at gennemføre id-kontrol, når man stiger på færgen. Det gælder trafikken fra Danmark og Tyskland, siger Jesper Waltersson, pressechef i Stena Line, til Göteborgs-Posten.

Kilder: Nyhedsbureauet TT, Migrationsverket, Expressen.se, Aftonbladet.

OVERBLIK: Det ved vi om svensk grænsekontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce